ANNEMIEK DRENTH


Annemiek Drenth (1987) heeft een bakkerij en bakkerswinkel in Emmer-Compascuum. Daarnaast is ze zingende trouwambtenaar. Ze zingt eigenlijk al haar hele leven. Ze zong in kinder-, school- en kerkkoren. Later zong ze in musicals en nog weer later werd ze zangeres bij de coverband Total Loss.
In mei 2012 nam ze deel aan ’t Drčents Liedtiesfestival nadat oud-journalist en tekst- en toneelschrijver Ben ten Velde haar adviseerde het gedicht Ik ben zo wies van Peter van der Velde op muziek te laten zetten. Daarvoor benaderde ze arrangeur, componist en liedschrijver Jankobus Seunnenga. Met het lied won Annemiek Drenth, begeleid door Seunnenga, de liedjeswedstrijd.
Ook in 2013 drong Annemiek door tot de finale van het ’t Drčents Liedtiesfestival. Deze keer met Kledder. De tekst van het lied werd geschreven door Ria Westerhuis en de muziek door Serge Epskamp.
In 2016 drong Drenth door tot de finale van het ’t Drčents Liedtiesfestival met het lied Kalverliefde. Yonina Hendriks was daarbij achtergrondzangeres.


ANNEMIEK DRENTH en de PERS

Jankobus Seunnenga wint Drents liedjesfestijn
Banketbakster wint ‘liedtiesfestival’

Deze pagina is bijgewerkt op