Groninger Dagblad

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Nieuwe CD 'De Likstien'
van Harm en Roelof

Jaren hebben de fans 'gesmeekt' om een nieuwe CD van het Drentstalige cabaretduo Harm en Roelof. Morgen wordt de nieuweling feestelijk gepresenteerd in Café Zwols aan de Brink in Sleen. Vanaf 11.30 uur gaan de heren de zaal vermaken met de liedjes en teksten van de nieuwe CD.
Het was al weer drie jaar geleden dat de laatste CD Meneuvels verscheen. De nieuwe uitgave is genoemd naar het nummer De Likstien. Van twee optredens zijn opnames gemaakt. Het meeste materiaal bestaat uit de mooiste resultaten van die twee voorstellingen. Daarnaast zijn twee liedjes opgenomen in de studio van Janderman van den Berg in Emmen. Alle nummers zijn door Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer zelf geschreven en gecomponeerd. Geen enkel nummer verscheen al eerder op CD. Het is een puur Drents product geworden, zowel wat betreft de taal als de sfeer. Veel mensen kennen de humoristische nummers als bij de Brandweer, Bimbo, Henkie of Op visite van de optredens van het duo. Maar zij schreven ook prachtige, ontroerende ballades. Evelien en Kind zijn daarvan voorbeelden. Uiteraard ontbreekt ook De Likstien niet.
Verder wordt er met een knipoog naar de Drentse Shantykoren gekeken met De Zandmatrozen. Harm en Roelof wilden nog niet bekend maken wie de eerste CD in ontvangst mag nemen. De mensen moeten maar komen kijken, vinden zij. Vanaf maandag is het plaatje in de meeste platenzaken in Drenthe verkrijgbaar.

terug naar Harm en Roelof

Deze pagina is bijgewerkt op