Dagblad van het Noorden op het web

INTERVIEW • STREEKTAALZANGERES MARGARETHA KLEINE OP EUROSONIC

De Drentse verrassing van het afgelopen jaar

Singer-songwriter Margaretha Kleine is de Drentse verrassing van het afgelopen jaar. Onlangs stond ze met streektaal en poprock in het voorprogramma van DaniŽl Lohues. En in januari is ze te zien tijdens Eurosonic in Groningen. Maar eerst presenteert ze zondag in Coevorden haar nieuwe single.

Door Daphne Doove


COEVORDEN . De eerste single van Margaretha Kleine, Der is niks, verscheen ruim een jaar geleden. In de tussenliggende periode heeft de zangeres uit Schoonebeek, samen met gitarist en songwriter Jeff Zwart, niet stil gezeten. Zo verzorgde ze eerder dit jaar, samen met Zwart en de in tegenwoordig Amerika woonachtige zangeres Dilana Smith, optredens in Nederland en de Verenigde Staten.
Daarnaast deden Kleine en Zwart mee aan de Drentse popprijs en stonden ze samen in het voorprogramma van DaniŽl Lohues. "Die optredens waren fantastisch, heel iets anders dan optreden in een lokale kroeg." Kleines deelname aan de finale van de Drentse Popprijs leverde haar een optreden op tijdens Eurosonic. Jan Stam van Kunst en Cultuur Drenthe speelde daarbij een bemiddelende rol. 'Per provincie treden tijdens Eurosonic, verdeeld over twee podia, drie bands op", vertelt Stam. "Margaretha Kleine is een van de Drentse acts. In mijn ogen is zij een buitengewoon talentvolle zangeres, die ook buiten Drenthe haar sporen moet kunnen verdienen", aldus Stam.
Eurosonic is niet het enige dat Kleine momenteel bezighoudt. "Zoals het er nu uit ziet, zal komend jaar in het teken staan van de Verenigde Staten en cd's. Samen met Jeff Zwart en Dilana Smith ga ik een cd opnemen die naar verwachting uitkomt in mei of juni. Dan volgt er een tournee in zowel Nederland als Amerika. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn eigen cd."
Maar eerst is er de presentatie van de tweede single. Na Der is niks brengt Kleine met 't Giet wel over opnieuw een ballade uit. "Het is geen bewuste keuze om mezelf te profileren als zangeres van alleen maar rustige nummers. De volgende single wordt steviger", belooft ze.

• PRESENTATIE
De presentatie van "t Giet wel over' wordt 25 december gehouden in cafť Vancouver aan de Friesestraat in Coevorden. Aanvang 21.00 uur. Margaretha Kleine treedt 13 januari op tijdens Eurosonic in Shadrak in Groningen. Zie ook www.margarethakleine.nl.

terug naar Margaretha Kleine

Deze pagina is bijgewerkt op