Hoogeveensche Courant op het web

103 jaar Duo Karst

HOOGEVEEN - Hij is 39 en zij 64. De optelsom is dan snel gemaakt; samen goed voor 103 jaar muziek. René en Jannie Karst vieren zondag het bijzondere jubileum dat zij 25 jaar in het vak zitten. Jaren waarin veel gebeurd, zoals de koninklijke onderscheiding die ze hebben mogen ontvangen, om één hoogtepunt tijdens het bestaan van dit zangduo te noemen.

Het is begonnen met een gastoptreden in de Vredehorst op 29 januari 1981 en velen zullen in die tijd niet hebben beseft dat ze getuige waren van het eerste officiële optreden van Duo Karst. Moeder en zoon brengen sindsdien een middag- of avondvullend programma voor alle vexenigingen en organisaties dïe het dialect een warm hart toedragen. In de loop van de tijd begon ook de rest van Nederland interesse te krijgen voor. het Drentse dialect, want steeds vaker vonden er optredens plaats buiten het gebied waar Drents wordt gesproken.
In de 25 jaar die achter hun liggen hebben René en Jannie Karst dan ook gezongen in alle windstreken van het land. De teksten worden nog altijd door Jannie geschreven en de meeste melodieën zijn geschreven en bewerkt door René. Na verloop van tijd heeft het tweetal naast de optredens in het Drents dialect ook een speciaal seniorenprogramma ontwikkeld, waarmee zij inmiddels alweer 10 jaar het hele land doorkruisen. Dochter/zus Erika is ook altijd een belangrijke schakel geweest in dit 'Karstgebeuren' en dan gaat het vooral om Kerst met Karst. Het concept Kerst met Karst bestaat inmiddels 16 jaar en hierbij werkt de gehele familie Karst mee. Moeder Jannie, zoon René en dochters Erika en Tanja staan op de planken en de rest van de familie zorgt voor de entourage zoals verzorging, organisatie, merchandising, geluid en decor.
Zoals gezegd vieren Jannie en René hun 25-jarig bestaan als Duo Karst en brengen daarom zondag een speciaal jubileumprogramma in Theater De Tamboer. Aan deze voorstelling zullen Harm Oet Riessen, bekend van RTV Oost en uit Twente afkomstig, en Johan Veenstra, een Stellingwerver, meewerken. Kaarten voor 103 jaar Duo Karst zijn te bestellen bij de theaterkassa van De Tamboer, tel. 0528-280180.

terug naar Duo Karst

Deze pagina is bijgewerkt op