Dagblad van het Noorden op het web

Nieuwe boerenrock
met De Ragebollen

De Drentse boerenrockband De Ragebollen heeft een nieuwe cd opgenomen, die inmiddels een maandje op de markt is. De nieuwe productie heet simpelweg Heej! en bevat uitsluitend Drentstalig werk, opgenomen bij studio Clash Productions in Klazienaveen.
Op de cd staan nummers als Gao an de kant, Een grote of een kleine (ook op single), Op de bek gaon en opstaon, Los in de renne en Rock & Roll zit in mien bloed. De twaalf nieuwe nummers kunnen als gebruikelijk eenvoudig worden meegezongen: de band houdt van flink wat sfeer in zaal of feesttent.
Boerenrockband De Ragebollen speelt vrolijke rock 'n' roll met teksten die altijd positief van inslag zijn. Veelgehoorde thema's zijn bier, feesten en vrouwen, waarbij soms ook een gevoelige snaar wordt geraakt. De band speelt in kroegen en op festivals in het Noorden en Oosten van Nederland. De vier leden van het gezelschap zijn zelf grootgebracht met de muziek van Normaal, Status Quo, AC/DC en later ook Jovink en Mooi Wark. De invloeden zijn te horen in de muziek van De Ragebollen.
De band heeft vanouds een Klazienaveense inslag, maar niet alle vier leden komen er vandaan. Martin Wiggers (drums) komt uit Odoorn, Henk Oosting (bas en zang) uit Rolde. Arnold ten Caat (sologitaar) en Bert Klaver (zang, gitaar) komen wel uit Klazienaveen. Voor de distributie van hun producten hebben de bandleden een overeenkomst gesloten met Marista, een platenmaatschappij, groothandel, cd-perserij en distributiebedrijf van cd's en dvd's. Het is gespecialiseerd in streektaalmuziek uit Nederland, maar de catalogus bevat ook vele andere titels.
Onlangs presenteerde rockband De Ragebollen zich in een nieuwe outfit: als Drentse boeren; compleet met overalls, petten, stevels en een sigaar in het hoofd. Dat was tijdens de presentatie van de nieuwe cd in Murphys Pub in Barger-Oosterveld. (jw)

Kijk voor meer informatie op: www.ragebollen.nl.
terug naar De Ragebollen

Deze pagina is bijgewerkt op