Dagblad van het Noorden op het web

HET DAGBOEK VAN RENÉ KARST

Zaterdag 13 november
Om een uur of 8 word ik wakker in een Oostenrijkse slaapkamer. Ik ben hier voor opnames van een nieuw kerstduet dat ik heb opgenomen samen met zangeres Marlous. Waar maak je dan een clip? Daar waar sneeuw is! Maar er is hier helemaal geen sneeuw. Na een snelle douche ga ik met mijn cameraman Sander Drooglever naar het restaurant waar we een geweldig ontbijt voorgeschoteld krijgen door eigenaresse Heidi! (Hoezo Oostenrijk). Marlous heeft geen tijd voor al dat lekkers want zij moet er natuurlijk top uitzien (doet ze al. maar toch...} en bij mij is er toch niks meer van, te maken. Wanneer we die dag op zoek gaan naar de sneeuw moeten we zelfs de Grossglockner op om uiteindelijk in de eeuwige sneeuw een beetje kerstgevoel te krijgen. Veel gereden, maar met mooie beelden keren we aan het eind van de dag terug bij Heidi in Westendorf.

Zondag 14 november
Marlous, haar manager Arnold en visagiste Kirsten zijn deze ochtend al vroeg vertrokken. Sander en ik gaan eerst ons heerlijke ontbijt bij Heidi nuttigen voordat, ik even een rondje maak langs een aatal kennissen die in Westendorf wonen. Ik kom in dit schitterende Tiroler dorpje al bijna 20 jaar en mag daar ook geregeld optreden. Rond 12 uur vertrekken we dan weer richting Nederland. Onderweg bel ik even naar huis om te vragen hoe de intocht van Sinterklaas is geweest in Hoogeveen. Ik realiseer me dat de rest van de aankomende week in het teken zal staan van Het klooster van Sinterklaas.

Maandag 15 november
Om 9 uur steek ik de sleutel in de voordeur van Het klooster van Sinterklaas aan de Brinkstraat in Hoogeveen waar we vanaf 1 november al bezig zijn met de opbouw van dit geweldige kinderfeest. Deze week gaan we de puntjes op de i zetten en moeten we zorgen dat alle kamers klaar zijn. Marc Haitsma en Rick Greving, met wie ik dit evenement al drie jaar organiseer, zijn er ook al! 1000 kilo pepernoten naar binnen brengen, closetrollen, materialen voor decoratie, alles lijkt tegelijkertijd binnen te komen maar wij vinden het heerlijk! Om 3 uur repetitie van de theatervoorstelling Wie heeft de sleutel van het klooster gezien. Woensdag gaat deze productie in première. Mijn tegenspeelster Meinou Teijken is zeer professioneel en wil me aan alle kanten helpen. Het is niet de eerste keer dat ik in de afgelopen tijd denk dat ik deze week 2 dagen te kort zal komen. Om 5 uur snel naar huis om de apparatuur voor een optreden van Duo Karst in te laden. Ik haal mijn moeder op en vertrekken voor een optreden naar Doorn!

Dinsdag 16 november
Vandaag gaan we opnemen in de soundvisionstudio in Arnhem. Mijn zus Erikah Karst is daar haar nieuwe album aan het opnemen en vandaag hebben we een aantal vrienden/collega's gevraagd om te helpen met Backing Vocals. Meinou is mee om ondertijd met mij te repeteren voor de voorstelling van morgen en George, eigenaar van de studio, wacht ons op met heerlijke koffie. Erica Groeneveld, Natasja den Toom en Christiaan Hof zullen samen met mij de koortjes doen. Het gaat geweldig en de nummers groeien met de seconden. Van 8 van de liedjes die op het nieuwe album komen ben ik medeschrijver en ik ben heel trots op wat er uit gaat komen. Ik weet zeker dat Nederland versteld zal staan van dit nieuwe juweeltje. Wanneer ik rond kwart voor acht's avonds aankom bij Het klooster van Sinterklaas zijn daar 300 vrijwilligers aan het kijken wat we er dit jaar weer van hebben gemaakt. Het is een heel gezellige avond, waarbij een mooie verlichte fontein bij de voordeur het plaatje helemaal af maakt. Mijn nieuwe liedjes van 2010 schallen door de ontvangsthal en de eerste dansjes worden al weer geoefend door de vrijwilligers. Dan al moe vertrekken we rond 22.00 uur naar huis... wetend dat het nog weleens laat zou kunnen worden...

Woensdag 17 november
Onrustig word ik wakker. Natuurlijk is de druk iets waar je met de première van een toneelstuk terdege rekening moet houden. Eerlijk gezegd werk ik graag onder tijdsdruk. 's Nachts heb ik nog tot 4 uur doorgewerkt in de studio en vandaag gaan we ons programma aan de kinderen laten horen. Terwijl heel veel vrijwilligers het klooster aan het opbouwen zijn, hebben we van de dansschool 6 dansers en danseressen bereid gevonden om al enkele weken te repeteren op de liedjes die we speciaal voor Het Klooster van Sinterklaas hebben geschreven. Ik ben trots op iedereen die er deze dag samen met ons een geweldig succes van hebben gemaakt. Meinou is zeer professioneel en een goede vriendin aan het worden. De ouders maar ook bouwers van de decors, de technici van De Tamboer, Maurice en Appie, Jan Plat (mijn geluidsman) en mijn vrouw Wendy, zwager Gijs etc etc zijn onmisbaar en voor het grootste deel de reden van dit succes. Hopelijk mogen we deze voorstelling volgend jaar in alle noordelijke theaters brengen.

Donderdag 18 november
Met het heerlijke gevoel van het succes van de voorstelling van gisteren realiseer ik me dat ik nog 100 dingen moet afwerken... Ook dit stuk voor de krant moet ik nog afmaken. Maar het belangrijkste van alles is vandaag dat ik de eindmix af krijg van de nieuwe single van Marlous. Die moet vandaag klaar zijn want Sander heeft de clip al zover klaar dat hij met smart zit te wachten op de eindmix. Ik moet als het enigszins kan ook nog 15 korte filmpjes opnemen voor ons Kloosterjournaal op de Hoogeveense kabelkrant... maar ik weet dan al dat dat heel moeilijk gaat worden. Het Klooster is helemaal klaar voor de 10.000 bezoekers die we de komende week gaan begroeten. Ik kan het niet nalaten om met een glimlach om mijn mond te denken aan al die vrijwilligers maar ook aan al die kinderen die de komende tijd het oerhollandse sinterklaasfeest in Hoogeveen mogen beleven... Jaahaaaa in Hoogeveen!!! Want daar kan tegenwoordig heel veel!

terug naar René Karst

Deze pagina is bijgewerkt op