Roder Journaal op het web

Taol an Taofel Norg:
afsluiting seizoen

NORG - Voor de laatste keer dit winterseizoen proza, poëzie, zang en muziek in de streektaal en lekker eten. Dat kan weer bij Taol an Taofel en wel op zondag 20 maart as in hotel-restaurant “De Klokbeker” in Norg. De Drentse schrijvers Martin Koster en Herma Stroetinga presenteren die zondag tussen 11.00 en 14.00 uur in een sfeervolle ambiance en onder het genot van koffie en een lekker warm buffet al weer de vierde en dus laatste Taol an Taofel van dit winterseizoen. Gasten zijn de schrijver Anne Doornbos, de muzikanten Geert Zijlstra en Piet Buist en de dichter Kunny Luchtenberg.
Kunny Luchtenberg uit Uithuizen schrijft verhalen en gedichten in het Gronings. Ook is zij streektaaldocent, verhalenvertelster en kinderboekenschrijfster. Haar nieuwste dichtbundel “Rondomrond” met daarin illustraties van haarzelf werd genomineerd voor de Streektaalprijs 2010 van het Dagblad van het Noorden. Eerder uitgegeven gedichtenbundels zijn “Pluusters” en “Dwarrels” . “Tussen Moan en Mörn” is de titel van haar verhalenbundel.
Geert Zijlstra en Piet Buist uit Pieterzijl en Grootegast zijn muzikanten en maken eigen muziek en muziek op teksten van dichters uit het Westerkwartier. Geert Zijlstra is voorzitter van de Stichting Mien Westerkwartier. Hij schrijft verhalen over zijn jeugd en sagen en legenden over de geschiedenis van het Noordelijk-Westerkwartier. Piet Buist is niet alleen loodgieter, maar ook muzikant, acteur en speelt bij toneelgroep Swet. Ook trad hij op als zanger in de rockopera “Het ruuge paradies” geschreven door Gert Sennema. Geert Zijlstra en Piet Buist hebben meegewerkt aan de cd “Moest heuren” met werk van Reinder Willem Hiemstra.
Anne Doornbos uit Een en geboren op Erica wordt in deze aflevering van Taol an Taofel als presentator vervangen door de oud-presentator Martin Koster uit Lieveren. In plaats van presenteren zal Anne Doornbos verhalen uit zijn nieuwe boek “Dèenken an een zebra” voorlezen. Het boek wordt op 4 maart gepresenteerd door de Stichting Het Drentse Boek, 4 jaar nadat zijn eerste gedichtenbundel “Een eerder laand” werd uitgegeven. Anne Doornbos is gemeentesecretaris van Noordenveld, voorzitter van Het Huus van de Taol en beschikt over een grote dosis humor.
Het programma van “Taol an Taofel” begint zondag 20 maart om 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur. De entree bedraagt bij reservering bij de Klokbeker (0592-614130 of email: info@deklokbeker.nl ) vooraf €16 en €18 aan de zaal. Warm buffet en koffie inbegrepen. Reserveer op tijd!, want vol is vol!
Komend winterseizoen is er ook weer “Taol an Taofel” in Norg, zonder tegenbericht op de zondagen 16 oktober ‘11, 20 november ‘11, 5 februari '12 en 18 maart '12.


Deze pagina is bijgewerkt op