De Krant van
Coevorden

De Krant van Coevorden op het web

Drentstalige cd van
Trijntje van der Scheer
en Gerrie van der Veen

EMMEN – Op donderdagavond 1 maart wordt in de bibliotheek van Emmen tijdens het Drents dictee de eerste Drentstalige cd gepresenteerd van Trijntje van der Scheer en Gerrie van der Veen. Sinds 5 jaar vormen beiden een duo en brengen zij een programma dat bestaat uit vrolijke, maar ook uit prachtige luisterliedjes in de Drentse taal. Behalve streektaalmuziek hebben zij een nostalgisch Nederlandstalig programma.
De titel van hun eerste Drentstalige cd is genaamd: ‘Gewoon dichtbij’. Trijntje en Gerrie zullen deze avond live enkele nummers die op de cd staan ten gehoren brengen. Het Drents dictee, georganiseerd door Radio Emmen en het Huus van de Taol, duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Het dictee en de cd presentatie zijn ook live te beluisteren via RTV Emmen.
Trijntje van der Scheer woont in Oosterhesselen, treedt al 25 jaar op als streektaalzangeres en is zeer actief op het gebied van de streektaal. Zij was werkzaam bij Drentstalige radioprogramma’s van Radio-Drenthe en locale omroepen. Van haar zijn al meerdere liedjes te horen op Drentstalige cd’s. Trijntje van der Scheer is ‘Keurnoot’ bij ’t Huus van de Taol’.

Dagelijks leven
Gerrie van der Veen is zanger en toetsenist en woont in Klazienaveen. Hij begon 30 jaar geleden met muzikale optredens. Sinds vijf jaar zingt hij in de streektaal. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de bibliotheek in Emmen. Velen kennen hem als amateurhistoricus. Hij schreef veel artikelen over de geschiedenis van Emmen en Drenthe en werkte mee aan een aantal historische boeken.
Op hun eerste cd zijn bekende melodieŽn te horen die in het Drents vertaald zijn, maar ook nummers met eigen tekst en muziek. De cd werd opgenomen in de Mobyphone studio in Ter Apel. Trijntje en Gerrie zijn binnenkort onder meer te horen en te zien in Odoorn en wel op zondag 18 maart in de Oringer Marke vanaf 15.30 uur.

Artikel geplaatst door Kristian Elders op 27-02-12 09:00.
verder terug naar Trijntje van der Scheer en Gerry van der Veen

Deze pagina is bijgewerkt op