Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Feestje rond tien jaar Karst-liedjes

• Jannie Karst-Dubbelboer, zangeres annex tekstschrijfster, betrad op 29 januari 1981 het podium van de Kerkboerderij in Hoogeveen met haar zoon René. Het eerste optreden van een combinatie waarvan op dat moment nog lang niet vaststond dat de beide componenten het vol zouden houden als Duo Karst. Nu, tien jaar en ongeveer 130 liedjes later, vieren ze het tweede lustrum van een succesvol duo dat op basis van kwalitatief uiterst verantwoord streektaal-repertoire het afzetgebied tot ver buiten Drenthe heeft uitgebreid.
René Karst, 25 nu, is inmiddels componist/arrangeur, producent, zanger, uitgever en eigenaar van een opnamestudio. Hun eerste cd, Moedertaal, kwam het vorig jaar uit en de tweede, Geef mij de Muziek, is er sinds gisteravond. In een volledig uitverkochte Tamboer te Hoogeveen ontrolde zich bij deze gelegenheid een theaterprogramma met een In de Hoofdrol-sfeertje waarvoor De Tuutjefloiters, Roel Reijntjes, de bijna 75-jarige Laamert van Zweel, het duo Hiddink - Schreurs, Henk Lanting, Harm Boer, Erica en Tanja Karst kwamen zingen, spelen en vertellen naar een idee van regisseur-producer Henk de Jonge.
De Drentse gedeputeerde Marga Kool sprak Jannie en René toe via een video-wall. Hoogtepunt vormde het optreden van het Coevorder Mannenkoor, dat onder meer het bekendste Karst-liedje Vlinder vertolkte. RTL4-presentator Rob van Dam liet zich stuntsgewijs per motoragent Zinger aanvoeren om het Duo Karst de feest-cd uit te reiken.

Tekst: Jacques J. d'Ancona
terug naar Duo Karst

Deze pagina is bijgewerkt op