Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Karst-concert met kerstliedjes

HOOGEVEEN - "Een gelukkig kerstfeest, hang de boom maar vol met slingers en zet 'welkom' op de mat." Dat zong zondagmorgen een bomvol ontmoetingscentrum De Tamboer staande mee met de familie Karst aan het eind van het Kerstconcert Kerst met Karst.
Voor het optreden in Hoogeveen had moeder Jannie Karst wat traditonele kerstnummers herschreven in het Drents. Een bewuste keuze van de schrijfster.
"Met Drentse teksten breng je de kerstliedjes heel dicht bij de mensen. We hebben daarom gekozen voor een luchtige vertaling van allerlei bekende kerstnummers. En de reacties zijn verrassend positief," zegt Jannie Karst.
Afgelopen week werd een cd-singeltje gepresenteerd waarop vier bekende kerstnummers staan. Ze worden deels in de originele versie en deels in een eigen Drentse vertaling gezongen. Er zijn plannen om volgend: jaar een volledige kerst-cd te presenteren.
De vertaling van Rendier Rudolph met zijn arreslee leverde een vrolijk liedje op over Roelof 'die een blauwe neuze hef. "Hij zeg dat dat komp umdat hij van adel is. Wij weet wel beter. De blauwe neus komp van de alcohol," zong de familie Karst.
Het alom bekende Jingle bells klinkt in het Drents als: Glieden deur de sneej. In een olde arreslee. Alles wit en zacht. Alles rust en vree. 't Peerd trekt oenze slee. Da's goed veur het milieu. Bellegies die rinkelt. Dommiest kreg het peerd wat heuj.
Met de bewerking van de kerstliedjes heeft Jannie het toch al uitgebreide Karst-repertoire weer vernieuwd. Ze sloegen in bij het publiek in De Tamboer. Hier en daar werd tijdens het Karst-concert zelfs van ontroering een traan geplengd. Dat gebeurde met name bij het door Erika gezongen Herinnering.

terug naar Duo Karst

Deze pagina is bijgewerkt op