SAMAR


Samar is een Friese cabaretgroep die in 1969 werd opgericht. Het gezelschap voerde tot de uitgave van hun eerste cd, acht programma's op. Die werden gebracht tijdens zo'n 900 optredens. De groep heeft zijn thuisbasis in het Fladdetéater (een omgebouwde boerderij) te Oudehaske. De cabaretgroep stopte in 1995 en vond toen tijd om opnames te maken. Ook ontstond er een nieuw zang en muziekgezelschap.
De nieuwe groep Samar treedt af en toe op met als titel fan kabaret nei konsert. Het gezelschap staat onder leiding van de journalist Jan Hettinga (1939) die ook de teksten en een deel van de muziek schrijft. De groep bestaat bestond in 1997 uit Pytrick Bruinsma (zang), Gezina Dijkstra (zang), Froukje de Jong (zang), Durk Nota (zang), Wim Beckers (gitaren, banjo en zang), Tjitte Feenstra (piano), Peter Taconis (basgitaar en zang) en Henk Waterlander (drums, percussie en zang). Op de eerste cd spelen ook Marjon Waterlander (dwarsfluit) en Gerard Dijkstra (es-bas) mee.
Jan Hettinga en Durk Nota doen al vanaf het begin mee. Gezina Dijkstra is niet meer actief in Samar. Wim Bouwers nam de plaats in van Wim Beckers.


SAMAR en de PERS

in 1992

Twirre: kabaret foar breed publyk

DISCOGRAFIE

CD's

"Fan 'e Lemmer oant Lauwersmar" (Stichting Samar CD-1, 1997)
"Rûntsje nei rûntsje" (Stichting Samar CD-2, 2000)

Deze pagina is bijgewerkt op