SNEKER CANTORIJ


Het Snitser Kantatekoar - uit Sneek - ontstond min of meer toevallig in 1975 uit een aantal mannen van de Kleine Cantorij uit Leeuwarden en een aantal meisjes van het Bogerman College uit Sneek. Het koor werd bekend vanwege de vertolking van Friestalige liederen. Dirigent was Bob Pruiksma.
Dicky de Groot en Kees Deenik waren er solist. Het koor liet zich op zijn kerst-cd door organist Fritz Haaze begeleiden.
Later veranderde de naam in Sneker Cantorij. Een van de uitgevoerde werken is nu Psalmliet. Het is de Friestalige bewerking door dirigent Jan Stulp voor koor, piano en strijkkwintet van een zestal Biblische Lieder van Antonín Dvorà.
Leden zijn de sopranen Francine Behnen, Leny Hillenius, Martha Kroes, Saskia Leene, Ans van Loon, Caroline Sickler, Greetje Smid en Hinke Versnel; de alten Diana de Boer, Weltje de Boer, Ine Gorter, Jeannette Hebly, Jenny Weenink, Ank Wiering en Truus Wijbenga; de tenoren Piet Damsma, Durk Hibma, Jouke Hoekstra en Johan Zwerver en de bassen Jan Heijenga, Gerben van Houten, Ko Smorenburg, Marc Toot en Wilbert Wisman.


SNEKER CANTORIJ op INTERNET:

De SNEKER CANTORIJ heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

Single 7" samen met de Boalserter Oratorium-Foriening,
Ritske Numan en leden van het Frysk Orkest o.l.v. Gezinus Schrik:

"It Heitelân" (Philips 317 900 NF, 1959)

LP samen met de Boalserter Oratorium-Foriening
en Ritske Numan:

"It Heitelân" (Philips 422 549 NE, 1959)

LP samen met anderen:

"16 Friese hits, Bingo!" (Philips 6343 236, 1970)

CD:

"Rûnom feest" (Universe UPCD 97322, 1997)

CD samen met anderen:

"16 Friese hits, Bingo!" (Fonos ST-29160, 2008)

Deze pagina is bijgewerkt op