Heusj en Turns 43 in kapel Sijbrandahuis

Sijbrandahuis - Zondag 16 naart treden het 37-koppige koor Heusj (Hiel efkes út sjongen en het duo Turns 43 op in de kloosterkapel te Sijbrandahuis.
Heusj, dat al eens eerder een zeer succesvol optreden verzorgde in de kapel, staat onder leiding van Geertje Kingma Zij dirigeert het koor en speelt de pianobegeleidingen erbij Jaap Feddema staat garant voor de gitaarbegeleidingen.
Het koor heeft in de zeven jaar van zijn bestaan een behoorlijk repertoire opgebouwd, bestaande uit bekende Friese liederen populaire Nederlandse en Engelse nummers en een enkel Gronings lied (van bijvoorbeeld beeld Ede Staal). In de kloosterkapel zal muziek worden gezongen die past bij de tijd van het jaar en zal ook onder andere Geertje Kingma’s Friese versie van ’The Rose opklinken.
Turns 43, bestaande uit Rudy Rienstra en Klaske Landsman (accordeon en gitaar), is als muzikaal duo sinds 1996 actief. Het duo trad enkele keren op tijdens straatfestivals, was aanwezig op een tweetal versies van ’Aaipop’ en gaat in de Fryske Boekewike op stap met schrijfster Riek Landman.
Voor Omrop Fryslan schreef het duo ’it harkersliet’ Myn Dream en regelmatig is op deze Omrop het nummer Betty Bos te horen. Turns 43 maakte tot nu toe een cd Lyckle Rudy en Klaske zingen voornamelijk in het Fries en in het Snekers.
Het optreden van Heusj en Turns 43 begint om vier uur.


Deze pagina is bijgewerkt op