Leeuwarder Courant op het web

Jong en oud op Tsjoch

Tsjoch is een festival waar niet alleen jong en oud naar toe gaat om te luisteren, maar waar ook jong en oud elkaar afwisselen op het podium. Groentjes die net komen kijken en doorgewinterde rasartiesten die al tientallen keren langs zijn geweest.

Zaterdag is de 32ste editie van het festival en de organisatie gaat al die jaren al met de tijd mee. Dit keer ligt er iets meer accent op akoestische en semi-akoestische muziek en op de kraampjes in de foyer. Verder begint het programma wat later, zodat het wat compacter is.

Een van de jonge talenten is Carolien Hunneman. Tot Liet 2008 zong ze vooral liedjes van Bob Dylan, Joan Baez en Donovan, maar in de finale van Liet zong ze ‘Zunneschien’, een eigen nummer in het Stellingwerfs. Sindsdien schrijft ze vaker eigen nummers, zowel in het Stellingwerfs als in het Engels, Nederlands of Fries.

Eveneens jong zijn Michiel en Sytske, die Friese folkmuziek brengen. Marte Koster deed twee jaar geleden voor het eerst mee en staat er dit jaar weer. Niet meer jong, maar wel aanwezig zijn Doede Veeman en Remolino. Ook folkkoor de Wâldsilers en Gurbe Douwstra zijn geen nieuwkomers te noemen. Het publiek komt voor die mix van bekend/herkenbaar en nieuw/vernieuwend.

. Drachten - De Lawei
  Tsjoch, zaterdag, 17-01 uur, €20/€5
  (13-17 jr)/gratis (0-12 jr), www.tsjoch.nl
terug naar Tsjoch

Deze pagina is bijgewerkt op