Zuid-Friesland op het web

Twee Lemster bands in
halve finale Liet 2012

LEMMER Twee Lemster bands hebben zich gekwalificeerd voor de halve finale van Liet 2012. Zij schreven een eigen nummer in het Fries.

Niet één, maar zelfs twee bands uit Lemmer zijn met een eigen geschreven nummer, voorzien van een Friese tekst, geselecteerd voor de halve finale van Liet 2012. De eerste Lemster band Fuze zal vrijdagavond 9 maart op het podium van Iduna in Drachten het nummer “allinich wij twa” aan het publiek en de vakjury ten gehore brengen.
Deze band bestaat uit Esther Algra op zang, Sjouke Boschma op toetsen, Freddy de Jong opbasgitaar, Arjan Timmers op drums en Paul Lukassen op gitaar. De eveneens Lemster band Het Struikelblok zal op zaterdag 17 maart op het podium van Asterix in Leeuwarden hun nummer “gewoan opnij” spelen. Deze formatie bestaat uit zanger Jeroen Drenth, Arie Zwart op toetsen, Edwin Veenboer op basgitaar, Jan Pieter de Jong op drums en Bertus Schut op gitaar. Het meest bijzondere scenario zou natuurlijk zijn dat beide bands elkaar uiteindelijk moeten bestrijden in de finale die plaatsvindt tijdens het Bevrijdingsfestival Fryslân op 5 mei in de Prinsentuin in Leeuwarden.
Liet International is in 2002 in Fryslân bedacht en ontwikkeld om eigentijdse bands die in een minderheidstaal zingen een internationaal podium te geven. In zeven jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot een alternatieve tegenhanger van Eurovisie, alleen is bij Liet International zingen in het Engels verboden. Liet International wordt georganiseerd door de Friese Stichting Liet International in samenwerking met verschillende buitenlandse partners.

terug naar Liet

Deze pagina is bijgewerkt op