TIM NOBEL


Tim Nobel is muzikant. Hij leerde al op de lagere school piano en cello spelen. Op zijn vijftiende volgde de contrabas. Hij studeerde contrabas lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium.
Nobel speelde in divers jazzensembles maar ook als remplacant bij het Radio Fliharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Sinds 2001 speelt hij bij het Orkest van het Oosten. Als uitvoerend musicus combineert hij de klassieke muziek en jazz in verschillende ensembles. Daarnaast schrijft hij eigen muziek en teksten.
In 2018 slaagde hij cum laude voor het masterexamen 'New Audiences and Innovative Practice' aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen met het onderzoek Verlichting in de klassieke muziek.
Voor de theatervoorstelling De dochter van Martenshoek in 2019 verzorgde Tim Nobel de compositie samen met Jan Henk de Groot, Anja Warmink en Kees van der Meer.
Nobel is ook bassist in het Klaske Kamstra Combo. Voor het combo schreef hij k Wait nait naar Quiet Nights of Quiet Stars op muziek van C. Jobim.


TIM NOBEL op INTERNET

TIM NOBEL heeft een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op