MARK BOUWMANS


Mark Bouwmans uit Weert is een productief tekst- en liedjesschrijver. Hij schreef onder meer de teksten voor Graaf van Horne, de musical die in 2018 in Weert werd opgevoerd.
Ook schreef hij teksten voor diverse zangers en zanggroepen zoals b.v. voor Tsh, Tim Crins, Het Jongemannenkoor, Patrick Hendrickx, Ed en Frans en de Drei-j Wierter Tenore.
Enkele van zijn liedjes drongen door tot de finale van het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer. In 2006 was dat Hebbe weej gedruimp? met muziek van Jan Derijk en gezongen door Thei en Marij. In 2007 was dat Kukeleku dat hij samen schreef met Ronald Moonen en gezongen door De Drei-j Wierter Tenoren. In 2018 bereikte hij met Vastelaovundj bubbel voor de derde keer de finale van het LVK. Dit liedje voor Mark en Wilhelmien Fonteijn schreef hij samen met Mark Fonteijn.
Twee keer won een liedje op de liedjeswedstrijd in Weert waarvoor hij de tekst schreef. Dat waren Kiek 's good des vastelaovendj voor Ronald en Carien en Joonk gelierdj s aod gedaon voor Mark, Wilhelmien, Stef en Lieke.
Bouwmans was 22 jaar lang bestuurslid van Vastelaovesvereniging De Rogstaekers. In 2019 werd hij benoemd tot Ere-Rogsteaker.


MARK BOUWMANS en de PERS

In 2002

Thei & Marij presenteren bolwerk van prachtige liedjes

In 2005

Puur genieten met Thei & Marij

Deze pagina is bijgewerkt op