Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Gedumpte ex-gitarist verlangt
1,4 miljoen van leden Normaal

Zutphen - Paul Kemper, de ex-gitarist van de Achterhoekse rockgroep Normaal, heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen en het onroerend goed van de band. De muzikant werd vorig jaar oktober uit de Achterhoekse rockgroep gezet. Kemper, die n van de drie aandeelhouders van Normaal was, meent recht te hebben op 1,4 miljoen gulden aan goodwill en salaris. "Hij is nog steeds voor eenderde deel gerechtigde. Door hem niet langer te laten meespelen is Kemper ineens brodeloos gemaakt", zegt zijn raadsman mr. J. Leeman.

De gitarist met een afgeronde conservatoriumopleiding maakte vanaf 1976 vrijwel onafgebroken deel uit van de succesvolle band. Volgens manager D. van Berkum, registeraccountant in Barchem, lag de muzikant niet meer goed in de groep. De raadsman van Kemper bestrijdt dat. "Van Berkum wilde mijn clint via een uitzendbureau inhuren bij Normaal. Kempers inkomsten zouden dan tot dertig procent van het oorspronkelijke salaris teruglopen. Dat weigerde hij. Vervolgens moest hij opstappen."
Afgelopen maanden werd geprobeerd tot een schikking te komen. Volgens de advocaat van Kemper weigerde Van Berkum inzage in de boekhouding, waarop de beslaglegging volgde. Die heeft betrekking op de bankrekeningen en het onroerend goed van Normaal, manager Van Berkum en van de muzikanten Bennie jolink (zang) en Willem Terhorst (basgitaar).

Inmiddels heeft mr. A. Lever namens Jolink en bandleden, met eigendomsrechten gevraagd het beslag op te heffen. Dat gebeurt vrijdag 29 september voor de rechtbankpresident in Zutphen. Vooruitlopend op het kort geding wil de raadsman nog geen commentaar geven op de ontstane problemen rond Normaal. (GPD)

terug naar Normaal

Deze pagina is bijgewerkt op