De Stentor op het web

Veel muziek in Vorden tijdens Zomerfeesten

van een onzer verslaggevers

VORDEN - De Zomerfeesten in Vorden staan de komende weken in het teken van de muziek. Zeven bands uit de regio komen vrijdag 23 juli in actie tijdens de Grote Prijs van Vorden, een dag later strijden de 15 deelnemers van het songfestival om de hoogste eer. Beide evenementen vinden plaats in de feesttent op de parkeerplaats van Hotel Bakker in Vorden.

Zowel de Grote Prijs van Vorden als het Vordens Songfestival worden georganiseerd door de Vordense dialectband Kas Bendjen.
Aan het bandjesfestival doen zeven zeer uiteenlopende bands mee. Absolute publiekstrekkers zijn waarschijnlijk de plaatselijke bands Avalanche en Black Cat Society maar ook de dialectband Op Drift uit Warnsveld heeft haar sporen in de afgelopen jaren meer dan verdiend.
Zanger en frontman Hans Krabbenborg van de band Kas Bendjen hoopt dat het een gezellig festival wordt ‘waarbij het meedoen belangrijker is dan het winnen. En ik denk dat we vrijdagavond een heel gevarieerd programma hebben. Van rockabilly tot soul.‘ En ding hebben de deelnemers aan De Grote Prijs van Vorden overigens gemeen. Ze moeten in het half uur dat ze op het podium staan allemaal een verplicht nummer van The Beatles spelen. De volgorde van de optredens wordt pas aan het begin van de avond bekend gemaakt en de winnaar van De Grote Prijs van Vorden speelt vrijdag 13 augustus in het voorprogramma van het BabyBiggenMealBal van Kas Bendjen.
De tweede editie van het Vordens Songfestival beloofd weer net zoveel spektakel als vorig jaar. Wederom zal Kas Bendjen alle deelnemers muzikaal begeleiden. Vijftien plaatselijke talenten en idols uit de regio zullen op zaterdagavond 24 juli hun opwachting maken. Behalve het Vordense brandweerkorps met YMCA van The Village People zijn het allemaal nieuwe gezichten. ‘We zijn weer druk bezig met de repetities‘, aldu Hans Krabbenborg. De volgorde van de artiesten zal pas op de avond zelf bekend worden gemaakt.

Vrijdag 23 juli begint het ‘bandjesfestival‘ om 20.00 uur, het songfestival begint zaterdagavond om 20.30 uur.


Deze pagina is bijgewerkt op