De Gelderlander op het web

Ben Lukassen komt met nieuwe cd 'Zon'

Door onze verslaggeefster

Zanger Ben Lukassen (37) uit Lengel presenteert zondag zijn nieuwe album 'Zon'. Ruim vier jaar heeft hij gewerkt aan de cd, waar dertien nummers op staan. "Ik ben tevreden over het resultaat. Het verschil tussen mijn vorige cd en dit album is groot. Mijn nieuwe nummers zijn hipper, meer popmuziek." In 1995 bracht Lukassen zijn eerste single Kleine Keerltjes uit: "Dat nummer heb ik voor een goede vriend geschreven." Silvox studio in Silvolde was zeer te spreken over het lied en vroeg de zanger om nieuwe nummers. In 1999 kwam zijn eerste album 'In zachte klanken' op de markt.

Al van jongs af aan is Lukassen gek op muziek. "Ik speel piano, gitaar, maar eigenlijk ben ik drummer." Hij schrijft alle nummers zelf. De muziek maakt hij met een aantal vrienden. De cd's van Lukassen zijn in het dialect.
"Ik ben gek op talen, ik zing ook in het Frans en Engels, maar de nummers die ik opneem zijn in Achterhoeks dialect." Ben wil met zijn nummers laten horen dat Achterhoeks mooi kan zijn. "Er staat altijd zo'n stempel op het Achterhoeks dialect, dat is een blok aan mijn been. Het is toch een prachtige taal?"
Zondagmiddag presenteert Lukassen zijn nieuwe cd in het portiersgebouw van de voormalige DRU in Ulft.
Samen met een aantal muzikanten treedt de zanger op. "Bezoekers kunnen luisteren naar oude en nieuwe nummers. Ook kunnen ze een kijkje nemen in het ijzergieterij museum, in het gebouw."
In de middag is er ook een gastoptreden van De Keerls, waar Lukassen ook deel van uitmaakt. De middag begint om 16 uur en duurt tot 20 uur; entree gratis.

terug naar Ben Lukassen

Deze pagina is bijgewerkt op