De Stentor op het web

Rockband Normaal speelt 'klimaatneutraal'

AMSTERDAM (ANP) - De Achterhoekse rockband Normaal gaat 'duurzame' concerten geven. Dat wil zeggen dat de muzikanten tijdens hun nieuwe theatertoer streng letten op het energieverbruik. Bovendien compenseren ze de overgebleven uitstoot aan broeikasgassen en werken ze met groene energie.

De Achterhoekse rockband Normaal gaat 'duurzame' concerten geven. Dat wil zeggen dat de muzikanten tijdens hun nieuwe theatertoer streng letten op het energieverbruik.
Dat maakt de band vrijdag bekend. Normaal doet mee aan het Hier-programma. Daarin werken veertig goede doelen gezamenlijk aan het verbeteren van het klimaat. Dat gebeurt samen met consumenten, bedrijven en overheden. ,,Een gezond klimaat is van groot belang'', vertelt zanger Bennie Jolink. ,,We moeten er met zijn allen voor gaan de klimaatverandering te beperken, bijvoorbeeld door energie te besparen. Daarom doen wij als Normaal mee aan het Hier-programma.''
De Provinciale Milieufederaties plaatsen in India installaties die uit biomassa energie genereren. ,,Dat voorziet een heel gebied van stroom en maakt de bijdrage van Normaal echt tastbaar'', aldus projectleider Saskia Kluit.

terug naar Normaal

Deze pagina is bijgewerkt op