De Stentor op het web

Feest, lol en vrolijkheid
in De Wieken

Van een onzer verslaggevers

VAASSEN - Events and Music Promotions Vaassen (EMPV) kijkt tevreden terug op de vijfde versie van The Dance Classucs Party en de eerste uitgave van het Vaassense Piratengala. ‘

Vrijdag hadden er best mensen bij gekund’, realiseerde voorzitter Edwin Bonekamp zich. ‘Maar de aanwezigen hadden een fantastische avond. ‘ Zaterdag zat het dorpscentrum ondanks de voetbal op televisie als vanouds vol.
Zoals verwacht had aan het begin van de nacht een van de hoogtepunten van het eerste Piratengala plaats met een speciaal optreden van Frans Nieuwenhuis die door zijn dochter werd begeleid. Het publiek kon maar geen genoeg krijgen van de originele uitvoering van ‘Canneburghse Klöksien’.
‘Als de mensen zo enthousiast blijven, ga ik nog een tijdje door met zingen’, liet de Vaassenaar na afloop weten.
Maar de avond had natuurlijk nog veel meer te bieden. Wat te denken van de dames die volledig uit hun dak gingen bij Nick en Simon. Niet alleen de jongeren waren zwaar onder de indruk, maar er ging zelfs een vrouw van in de vijftig op de schouders. Verder kwamen Jeroen met zijn André Hazes act, Manon, Frank en Mirella, Bouke, Lucas en Gea, Bas en Blonde Bonnie en de Badmutsen in actie. De laatstgenoemde band verzorgde de overgangen, terwijl het verder meespeelde met Nieuwenhuis en ook nog eens de presentatie van de avond voor zijn rekening nam.

Classics
Op een andere wijze ging het zaterdag eigenlijk op dezelfde manier verder, want de mensen bij de vijfde editie van The Dance Classics Party kregen een duidelijk andere muzieksoort voorgeschoteld, maar het plezier was er absoluut niet minder om. ABBA Dabba Doo, Soulmens Party, Hildegard Kooy en Innuendo lieten de jaren zeventig en tachtig herleven met hun odes aan de grootste sterren uit die decennia: ABBA, The Jacksons, Tina Turner en Queen.
Vooral de Italianen van Innuendo kregen enthousiaste reacties vanuit het publiek.
Het was voor de aanwezigen één groot feest der herkenning, waarbij velen ook nog eens de nodige ‘oude bekenden’ tegenkwamen, waarmee zij volop konden bijpraten na elkaar lange tijd niet te hebben gezien of gesproken.

terug naar Frans Nieuwenhuis

Deze pagina is bijgewerkt op