Oprechte
Dalfser Courant

Dé Weekkrant op internet

Het hele jaar Høken aan de Brinkweg:
Normaalzanger onthult bord op feestterrein

DALFSEN - Een met een halve liter bier proostende wethouder Laarman en Bennie Jolink, volop media-aandacht en publiek en een twitterende Erben Wennemars: geen alledaagse praktijken aan de Brinkweg.

De reden was dan ook speciaal, donderdag werd het naambord Høkersbrink onthuld door de zanger van Normaal, vanwege het 25-jarige jubileum van het Normaalconcert in Dalfsen. "Een hele grote eer", zoals Jolink het zelf omschrijft. "De optredens in Dalfsen zijn altijd super, een geweldige sfeer en ik kan hier altijd gewoon in dialect 'proaten'. Proost", waarna de zanger de eerste slokken uit de beugelfles neemt.
Jolink had overigens ook nog wel een suggestie voor een volgende naambord. "Eén van de redenen waarom ik graag naar Dalfsen kom, is omdat het zo'n beetje in de achtertuin van Erben Wennemars is. Die man verdient het ook om een straat naar hem vernoemd te krijgen."
Wethouder Diny Laarman, zelf al zeven jaar te vinden achter de tap tijdens het concert, hoort het allemaal tevreden aan.
Zelf krijgt ze ook een beugelfles in de handen gedrukt, maar deze wordt al snel bij een dorstige toeschouwer in de handen gedrukt. "Het is toch bijzonder, voor de 25ste keer in Dalfsen. Ik weet nog dat het concert de eerste paar keren bij Feijen werd gehouden.
De volgende dag kwam dan de brandweer om de tent schoon te spuiten", aldus de wethouder. Normaal was overigens niet de enige muzikale act. De Iers/Nederlandse band The Candides werd door 3FM dj Rob Stenders uitgedaagd om samen met Bennie Jolink Oerend Hard te zingen. Een hele uitdaging voor de Ier Fergal Heeney, maar hij slaagt er redelijk in.

terug naar Normaal

Deze pagina is bijgewerkt op