Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Oerkrachtig rockfestival

Echte rockers trekken in het weekend van 16, 17 en 18 juli massaal naar Lichtenvoorde in de Achterhoek. Daar treden namelijk de bands Status Quo en Normaal op tijdens het kampeerfestival Oerkracht.

Status Quo, de beroemde rockband uit de jaren zeventig, geeft op Oerkracht een éénmalig optreden in Nederland. Normaliter treedt Normaal op in zalen zoals Ahoy. Maar in het kader van de Supertenttour spelen zij op Oerkracht in een grote circustent met een ballustrade waarin maar liefst zesduizend mensen passen. Behalve Status Quo en Normaal treden ook Jovink en de Voederbetels, de Bintangs, de gracht, 7 zuma 7 en Caz op. Het festival staat niet alleen in het teken van muziek. De bezoekers kunnen zich inschrijven voor het tradionele Achterhoekse spel 'zwientje tikken' (zwijntje tikken). Sterke mannen en vrouwen kunnen deelnemen aan het Open Nederlands kampioenschap bierkratten stapelen. En wie van zijn auto af wil, doet mee aan de Crazy Auto Cross. De winnaar op deze autocross is diegene die zijn auto zo spectaculair mogelijk in de prak rijdt. Motorfreaks kunnen hun hart ophalen aan de veteranenmotorcross. Alleen motoren uit 1965 mogen deelemen aan deze race.

Oerkracht festival, Motor en Autocross terrein de Schans te Lievelde, Lichtenvoorde. Kaarten via Ticketservice:0900 300 1250 en de grotere postkantoren. Kosten: passepartout fl 115,-, dagkaarten: 50 gulden op vrijdag en fl 35,00 op zaterdag en zondag.

terug naar Normaal

Deze pagina is bijgewerkt op