BOSKLOPPER-BOKAAL


In 2017 nam Bert Hadders het initiatief tot het instellen van de Bosklopper-bokaal. Deze prijs wordt - samen met 1000 Euro uitgereikt aan de maker van het beste Groningstalige nummer in 2016.
De bokaal is vernoemd naar de antropoloog G.J. Bosklopper, die "met jarenlang veldwerk in de Veenkolonies een onschatbare bijdrage leverde aan de Groninger cultuur en de Groningstalige muziek in het bijzonder."
Ook wordt de Bé Wever-bokaal als publieksprijs uitgereikt. Deze prijs bedraagt 500 Euro en is vernoemd naar de in januari 2017 overleden caféhouder, concertorganisatior en -promotor.


Ter gelegenheid van de uitreiking van de bokaal vond op 10 februari 2017 een Gala-avond plaats in het cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam. Artiesten die aan de avond meewerkten waren Bert Hadders en de Nozems, Herman Grimme, Hette Gubbels, Marlene Bakker en Erwin de Vries.
De Bosklopper-bokaal 2016 en Bé Wever-bokaal werden gewonnen door Wat Aans!.


Het Boskloppergala vond in 2018 plaats op 18 februari. Optredende artiesten waren Harry Niehof, Marlene Bakker, Harbert Grezel, Gerry Wolthof, VanDeStraat en de winnaar van vorig jaar Wat Aans!.
De Bosklopper-bokaal 2017 werd toegekend aan Marlene Bakker en de publieksprijs opnieuw naar Wat Aans!.


Het derde Boskloppergala vond plaats op 23 februari 2019. Ook dze keer waren er artiesten die optreden: Nulviefteg, Jan Henk de Groot, Swinder, Wia Buze en Steernvanger.
De Bosklopperbokaal ging naar Nulviefteg en de Bé Weverprijs naar Westkantstad.


Deze pagina is bijgewerkt op