MANGELS BLUESBAND


Mangels Bluesband is opgericht in 1967 en komt uit de omgeving van Hoogezand-Sappemeer. De eerste leden waren Bronno Mangel van der Holt (zang en mondharmonica), John Klinkhamer (gitaar), Willem de Vries (drums) en Martin Raapis (gitaar). Raapis kwam als veertienjarige bij de groep. Na de Ulo startte hij een succesvolle opleiding aan het conservatorium.
Een jaar na de oprichting nam Hans Toorman de drumsticks over van De Vries. Ook gitarist Pieter Jansema trad toe. Toen in 1969 John Kruisman (1950-2016, gitaar) bij de groep kwam, ging Raapis bas spelen.
Na deze bezettingswisselingen leed de bluesband een sluimerend bestaan tot het Sixties Festival te Veendam in 1989. Kort daarvoor vertrok Raapis naar het buitenland. Het sixties-concert was Klinkhamers laatste optreden in Mangels Bluesband. Ook de ex-Tenleq-leden Jan Kunst (zang) en Hans Doeve (toetsen) spelen mee. Tijdens het festival speelde een deel van de band in de Sixties Session Band samen met leden van Tenleq en de Askay Brothers.
Als in 2003 een cd met Groningstalige nummers wordt uitgebracht, is de bezetting: Bronno van der Holt (zang en mondharmonica), wijlen John Kruisman (gitaar), Pieter Jansema (gitaar), Alex Engbrenghof (drums), Chris Kleine (toetsen) en Bé Brakke (bas). Sindsdien is de streektaalgroep nog met Kees Alkema (gitaar) uitgebreid.


DISCOGRAFIE:

CD:

"Dun zaaid" (Eigen beheer 20030907, 2003)

Deze pagina is bijgewerkt op