Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Wijngaard met Gronings
jeugdsentiment in Drenthe

Van onze verslaggever
OTTO BLAUWGEERS


Emmen - 't Was een leuk feestje met sterke verhalen gisteren in restaurant La Couronne in Zuidbarge. De Emmer zanger Henk Wijngaard presenteerde zijn nieuwe Groningstalige cd Speklappen, törf en zoepenbrij. Wijngaard ontving het eerste exemplaar uit handen van zijn in Roswinkel wonende collega Willem Duin. Op de cd staan veertien min of meer nostalgische nummers, die over een periode van een kwart eeuw zijn geschreven.
Henk Wijngaard is het stralende middelpunt van het steeds maar groeiende gezelschap, dat binnendruppelt. Tussen de begroetingen door kakelt hij honderduit over zijn jonge jaren in het Groninger land. "Pak een stoel, schuif eens aan en vraag maar wat je vragen wilt. Zoepenbrij, ken je dat niet? Dat is karnemelksepap, vies spul.
Dat moest ik dus vroeger regelmatig eten. Bah, wat een ellende. Allemaal jeugdsentiment, net zoals de foto's die in het cd-boekje staan. Kijk hier de bus waarmee we op schoolreisje gingen. Dan de boot waarmee ik op de grote vaart ging, m'n opa -da's een hele oude plaat-, ik bij de schiettent en natuurlijk Henkie als trucker. Ja, ja, met de vlam in de pijp".

terug naar Henk Wijngaard

Deze pagina is bijgewerkt op