Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

De Kösters houden het na tien jaar voor gezien

Na ruim 10 jaar komt er een eind aan de Groningstalige formatie De Kösters. In 1991 ontstond de groep uit een optreden van Geert Jan Enting en Jaap Rosema als onderdeel van een vossenjacht voor de kinderen van de Togtemaarschool in Bedum. Een tweede optreden deden ze samen met drummer Johan Hofstee. Na het verschijnen van hun eerste cd Noa Schoultied in 1996 gingen ze verder in de huidige bezetting. Naast de zang van Jaap en Geert Jan, die tevens gitaar speelt en drums van Johan completeert bassist Paul Middel de groep.
In de loop der jaren heeft het viertal regionaal een grote bekendheid opgebouwd. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit covers uit de jaren 60, 70 en 80, die op geheel eigen wijze werden voorzien van Groninger teksten. Maar het was meer dan muziek. De praatjes eromheen, het inspelen op publiek en het improviseren, zowel op muzikaal als verbaal gebied, spraken velen aan. Het bleef altijd ongecompliceerd, waar-bij er bij het viertal zelf zeker zoveel lol was als bij het publiek in verschillende zalen en locaties. Na hun eerste cd verscheen twee jaar later het tweede spaigelploatje "Slim Lelk" . De titelsong was een eigen nummer, waarvan op de cd(-rom) een clip te zien was. Deze werd door RTV-Noord regelmatig vertoond. Dit zorgde voor een nog grotere bekendheid van het kwartet.
Nu - na ruim 10 jaar - komt er een eind aan deze uit de hand gelopen hobby. Het nieuwe en uitdagende is er af. En door allerlei veranderingen in de werk- en privé-sfeer is er minder tijd en energie om met hetzelfde enthousiasme voort te gaan. Voor hen zelf, maar ook voor de fans organiseren ze een afsluitende avond op 30 april in Hotel 't Gemeentehuis te Bedum. Op die avond presenteren ze tevens hun laatste cd. Deze cd wordt live opgenomen, op1 februari in Zalencentrum De Hoogte in Winsum. Liefhebbers kunnen bij de opnamen aanwezig zijn. Ze kunnen vanaf 22 januari gratis kaarten voor deze avond, die om 20.30 uur begint, bestellen via Maura Music te Zuidbroek (tel. 0598 - 452649) of af halen bij Sporthuis Winsum en de DA-drogist te Winsum.

terug naar De Kösters

Deze pagina is bijgewerkt op