Dagblad van het Noorden op het web

Oranjekoorts in Oost-Groningen

Alex Vissering ziet koninklijk bezoek
met corset en pijnstillers tegemoet

TER APEL - Al staat hij stijf van de pijnstillers, op 30 augustus geeft Alex Vissering een spetterend optreden weg. De door een bacterie in zijn wervelkolom gevelde zanger moet eigenlijk rust houden. Maar voor de koningin lijdt hij graag een beetje pijn. Op 30 augustus vertolkt hij in Sellingen speciaal voor haar het Groningstalige lied t Spoukt op Westerwolle.
"Deze kans laat ik me niet ontglippen. Ik pomp me vol met pijnstillers en trek een speciaal corset aan. Die tien minuten dat ik de kans krijg voor de koningin te zingen, dan sta ik er", zegt hij strijdvaardig. "Misschien is dit zelfs wel het hoogtepunt in mijn carrière", zo peinst hij.
Grote bewondering heeft Vissering voor de vorstin. "Het is een sterke, krachtige vrouw die goed weet wat ze wil."
Hij houdt niet van cliché's, maar wil toch wel even kwijt dat het een grote eer is op te treden voor Beatrix. 'Je kunt er wel een grote bek over hebben, maar het vorstenhuis is iets heel bijzonders." Eigenlijk, vindt Vissering, zouden er meer vrouwen moeten zijn die zo machtig en sterk zijn als Beatrix. "Als vrouwen het voor het zeggen zouden hebben, leefden we in een veel betere wereld. Kerels maken er maar een zooitje van."
Ook voor de rest van het koninklijke gezin voelt hij respect. "Het lijkt zo'n tuttig stel, maar reken maar dat het hele leuke, spontane mensen zijn."
In Visserings muziekkamer hangt een wijze spreuk op de deur: leer t Grunneger laand kennen door te luustern noar de laidjes van Alex Vissering. Wil hij Bea's kennis over Oost-Groningen middels zijn gezang een beetje bijschaven? "Ik wil best eens een keer een dagje met haar op pad om ons gebied te laten zien, maar op 30 augustus heeft ze maar krap de tijd. En via het programma krijgt ze denk ik een redelijk beeld van Oost-Groningen." Zelfs een handje schudden zit er voor Vissering vermoedelijk niet in. Zou er per ongeluk toch tijd zijn voor een klein gesprekje, dan wil Vissering wel graag weten hoe het die dag met prins Claus gaat. "Erg sympathieke man."
Vissering werd door de gemeente Vlagtwedde benaderd voor de vorstin een lied ten gehore te brengen. Hij wordt volgende week begeleid door een pianist en een bataljon schoolkinderen die voor spookgeluiden zorgen. Want het is een mysterieus, spookachtig gezang dat Vissering ten gehore zal brengen. Hoofdrolspeelster is heksje Hasje uit Sellingen. Vissering: "De koningin kan eigenlijk niet in Westerwolde geweest zijn zonder het verhaal van dit heksje te horen."

Meezingen?
Voor wie op 30 augustus beslagen ten ijs wil komen, de tekst van t Spoukt op Westerwolle is te lezen op Visserings website: www.alexvissering.nl
terug naar Alex Vissering

Deze pagina is bijgewerkt op