Dagblad van het Noorden op het web

Try-oet' met (voorheen) De Bende van Baflo Bill

Ze zijn terug. Frank den Hollander, Alina Kiers en Peter de Haan, voorheen De Bende van Baflo Bill, toeren dezer dagen door de provincie met een serie try-outs. `Try-oet', zeggen ze zelf. De nieuwe show is namelijk wat de titel belooft: een gezellig avondje uit; hard lachen en bal na.

ZUIDHORN . Oet, zo heet de voorstelling waarmee het trio volgend jaar in de theaters staat. De show staat nog wel in de steigers, dus dat betekent dat er af en toe op een papiertje gekeken moest worden. Het publiek in Zuidhorn, waar de voorstelling dit weekeinde te zien was, had er geen last van; integendeel.
In groten getale waren de mensen naar zaal `t Horn gekomen. Oud, jong, strak in het pak, het haar in de lak. Allemaal voor een avondje uit met De Bende. Pardon, Voorheen De Bende. Want waren Peter, Alina en Frank niet uit elkaar?
Jaaaa. Maar artiestenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Peter is apotheker, Frank werkt op de bibliotheek, Alina presenteert, maar ze misten het wel, dat optreden, de lol en het applaus. Frank en Alina deden nog wel bedrijfspresentaties op de bekende Baflo Bill manier; met typetjes als Jan en Dien Blad - uit de Oosterparkwijk - en Ab en Alie Rozema met hun onthaastingsboerderij.
Het smaakte toch naar meer. Dus is er een nieuwe voorstelling, die nog niet de hele, avond vult. Daarom is er na afloop Dansen Met De Artiesten, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor DJ Rolf Schreuders. Hij is bij RTV-Noord kijkers wel bekend als de man met een zwarte cape door het beeld flitst; Zeppo. In Zuidhorn werd het een avondje ouderwets lachen en ouderwets `swingen' op muziek uit de jaren '70 en '80. Ook de artiesten stortten zich na afloop in het feestgedruis. Tussendoor wel discussiërend over de voorstelling natuurlijk. Want die is nog volop in ontwikkeling.

De volgende try-out is op 25 april in Café Vaatstra in Zuidwolde. Kijk op www.oprit.rug.nl/denholland/oet voor meer data en adressen.
terug naar De Bende van Baflo Bill

Deze pagina is bijgewerkt op