Dagblad van het Noorden op het web

Alex Vissering zingt Cornelis Vreeswijk... op z'n plat

Door Marcel Looden


TER APEL . Cornelis Vreeswijk is het grote voorbeeld voor Alex Vissering. Geen wonder dat de zanger uit Ter Apel zeer verguld is met een heel bij zondere klus; hij gaat liederen van Vreeswijk in het Gronings vertalen en die zelf vertolken.
De nozem en de non, Veronica en al die andere mooie liederen. De troubadour Vreeswijk werd er in Nederland en nog meer in Zweden beroemd mee en veroverde ook Vissering. "Ik ben een groot fan. Zijn teksten zijn prachtig, hij laat de mensen ook altijd in hun waarde."
"In Panorama vertelde ik in een interview over mijn liefde voor Vreeswijk en nu ben ik gebeld door de voorzitter van het Cornelis Vresewijk Genootschap. Die club organiseert ieder jaar een speciale dag. Ik ben gevraagd om voor volgend jaar drie liederen te vertalen en te zingen." Vissering heeft gekozen voor Liefste in het lief, Een mens is een mens en het al genoemde Veronica. "Niet de bekendste, maar voor mij wel de mooiste liederen. Het is een eer voor mij, ik heb Vreeswijk nog nooit in het openbaar gezongen. Een cd met liedjes van hem? Dat weet ik nog niet."

terug naar Alex Vissering

Deze pagina is bijgewerkt op