Dagblad van het Noorden op het web

Liedjes met kop en staart op
'Stad in de regen'

GRONINGEN . Age van der Velde laat weer eens van zich horen. Morgen presenteert de streektaalzanger uit de stad Groningen in 't Kielzog in Hoogezand zijn nieuwe cd Stad in de regen. De Groninger weet zijn eigen creativiteit zo aan te spreken dat hij om de paar jaar overwegend eigen geschreven en op muziek gezette liedjes in het dialect weet uit te brengen.
De presentatie wordt morgen een ware Groninger happening, want naast Van der Velde treden in 't Kielzog ook de Groninger artiesten Wia Buze en Alje van Bolhuis op. Daarnaast verleent de Groninger dichter Henk Puister uit Hoogezand medewerking.
Van der Velde verwacht dan ook veel belangstelling. "Er hebben mij wel honderd mensen gebeld die zeiden er naar toe te willen. Dus dat belooft wat." Het is de derde cd die de Groninger uitbrengt. In december 1996 was de eerste, in 1998 volgde de tweede en nu komt hij dus met Stad in de regen.
Voor een Groninger artiest mag het een ruim aantal lijken, toch gaat voor Van der Velde kwaliteit voor kwantiteit. "Mijn liedjes moeten inhoud hebben, er moet een kop en een staart aan zitten", zegt hij er zelf van.
Bij Radio Noord is zijn nieuwe cd prompt al gepromoveerd tot cd van de week. Komende week is die dan ook veelvuldig te beluisteren .

terug naar Age van der Velde

Deze pagina is bijgewerkt op