streekblad voor Oost-Groningen

LICHTE MUZIEK

Duo Good Feeling
treedt op in De Klinker

WINSCHOTEN - Achter zijn huis aan de Hoofdweg in Midwolda bouwde Arie Nuis een tuinhuisje en maakte er vervolgens een studio van. Hier beoefenen zangeres Petra Ferwerda en hij de edele zangkunst en schrijven ze liedjes. En iedereen die zin heeft het ook eens te proberen is van harte welkom in 'Het Zanghoeske', zoals hij zijn ministudio doopte.
Nuis is geboren en getogen in Oostwold, in een landarbeidersgezin met vier kinderen. Zijn zangtalent komt van moederszijde, meent hij. Toen hij 18 was begon hij bij het 'Christelijk Mannenkoor Oostwold'. Op latere leeftijd zong hij bij een gemengd koor in Scheemda. Met begeleiding van een combo zong hij daar shanty's en amusementsliedjes. Dat inspireerde hem om op de solotoer te gaan.
In 1998 kocht hij de apparatuur voor zijn studio en begon te werken aan een eigen repertoire. Een bekend liedje uit die periode is 'Loat mie nooit allain', dat hij live ten gehore bracht bij RTV Noord.
Sinds 2001 vormt hij met Petra Ferwerda het duo 'Good Feeling'. Petra is bepaald geen onbekende in het wereldje van de lichte muziek. Een aantal jaren zong zij als backing vocal bij Grand and Forsyth, Marco Borsato, René Froger, Anita Meyer en Lee Towers en later bij de groep Globe Concert. Tegenwoordig is zij zangdocente, dirigeert Het Podium Smartlappenkoor van Hoogeveen en adviseert aankomend talent.
Het duo Good Feeling zingt in het Gronings, Nederlands, Duits en Engels. Ferwerda en Nuis zingen ook door hen zelf geschreven liedjes, zoals 'Het Meerlandlaid' en 'Soam op vacantie'.
Op vrijdag 17 september aanstaande verzorgt het duo Good Feeling een amusementsprogramma in theater De Klinker in Winschoten. Het wordt een daverende en knetterende show waaraan ook andere bekende artiesten medewerking verlenen. Zo verschijnen ook Imca Marina, Ben Hindriks, René Lulofs, Dick Baar, Het Podium Smartlappenkoor en Jaap Bijmolt, van Radio TV Noord op het podium van De Klinker. Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro. Kaartverkoop De Klinker, telefoon 0597-415555, Van der Laan, Scheemda, telefoon 0597-591733 en Vos, Scheemda, telefoon 0597-591319.

terug naar Good Feeling

Deze pagina is bijgewerkt op