Dagblad van het Noorden op het web

Enjoyable Sextet viert lustrum
met muzikaal feestje

WILDERVANK . Buiten schijnt de zon uitbundig. De zonwering van de recreatiezaal van woonzorgcentrum Westerhave in Wildervank is neergelaten. Binnen genieten de bejaarde bewoners van de generale repetitie van het Enjoyable Sextet. Dat bestaat vijf jaar en viert dat morgenavond met een eigen feestje in cultuurcentrum Van Beresteijn in Veendam.
Niemand minder dan de wereldvermaarde beboppianist Rein de Graaff, bariton Bert Suhlman, saxofonist /klarinettist Jan Lameris en pianist Cas Straatman staan het Enjoyable Sextet bij tijdens het eerste lustrumconcert.
Speciale aandacht is er voor liedjes in het Groninger dialect, waaronder een aantal nummers van Ede Staal. "Het is zeker niet onze bedoeling om Ede Staal te imiteren", zegt Roel Wollerich. "Cas Straatman heeft de arrangementen aangepast aan de klankkleur en de harmonie van de stemmen van het sextet, waardoor geprobeerd wordt een eigen geluid te ontwikkelen."
Straatman is de muzikale leider van het sextet. "Naast het blokje met minder bekend werk van Ede Staal zingen we liedjes van Robert Stolz en Nederlandse liedjes uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Ook wordt een ode gebracht aan de Groninger zanger Joop Beerta, die met Ik zing dit lied voor jou alleen landelijk bekend werd."
Het sextet stelt het publiek een onderhoudende muzikale avond in het vooruitzicht. Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar bij het cultuurcentrum Van Beresteijn.

terug naar Enjoyable Sextet

Deze pagina is bijgewerkt op