Dagblad van het Noorden op het web

‘Ganzedijk laat zich niet van de kaart vegen’

Ook al liggen de sloopplannen voor Ganzedijk in de koelkast, het benefietconcert Vrienden van Ganzedijk gaat morgen gewoon door.

Door Pieter Broesder


GANZEDIJK / NIEUWESCHANS . "Ja natuurlijk", zegt medeorganisator Jan Ahlers van het comité Ganzedijk Blijft. 'We willen iedereen laten zien dat Ganzedijk zich niet van de kaart laat vegen. Natuurlijk, er moet hier nog heel wat gebeuren.
Laten ze daar hun aandacht maar aan besteden. In opbouw en niet aan afbraak. En vergeet niet: wat ons zou kunnen overkomen, kan andere dorpjes en buurtschappen in de provincie ook gebeuren." In een mum van tijd had de organisatie liefst negen bands en solo-artiesten uit de regio gevonden die mee willen doen. Met veel goodwill en de nodige inspanning lukte het een gevarieerd programma samen te stellen. Een van de eerste bands die spontaan medewerking aan¬bood, is de Groningstalige rock'n lolband De Pompers.
Leadzanger Benni Drent is 'op Ganzediek' geboren en klom toen hij over de sloopplannen, voor Ganzedijk in de krant las, direct in de pen om een protestsong te schrijven: Ganzediek. Binnen tien minuten had hij de tekst op papier staan.
Deze week dook de band de studio in van (what's in a name) Melrosedrummer Dik Pomp om het nummer op cd uit te kunnen brengen. Pomp werkte belangeloos mee. Net als al die andere artiesten. Niet alleen Drent schreef zijn woede van zich af. Ook Victorine de Graaf-Peters uit het naburige Nieuw Beerta schreef een, protestlied: Mijn gevoel. De Nederpopband VandeKaart zingt het versgeschreven lied Niemand van de kaart. De Graaf: "Het is een leuk compact programma geworden met kleine en grote acts. En men hoeft geen entree te betalen."
Ahlers: "En we hebben Imca Marina bereid gevonden om ook te komen. Ze vond gelukkig nog een gaatje in haar volle agenda."
Ahlers heeft een verrassing in petto voor de bezoekers. Hij heeft het Busmuseum In Winschoten benaderd en een museumbus kunnen 'regelen' die de Ganzedijkers morgen voor een bedrag van één euro heen en weer rijdt.

IMCA MARINA
Het concert is tussen 13.00 en 18.00 uur in de Oude Remise in Nieuweschans. Het eerste uur is voor Imca Marina, de afsluiting voor De Pompers. Tussendoor treden op Brian and the Möthheads, Ron Mulder, Snooze, Martin Zemering, Prey, Victorine & Jim Rensson en VandeKaart. Anneke van Delden, Daniel Stutje en Reinoud Bekkema exposeren.

terug naar Pompers

Deze pagina is bijgewerkt op