Dagblad van het Noorden op het web

Galama 'stil' op verjaardag

Door Marcel Looden

ONSTWEDDE . Deel 2 van de 40ste verjaardag van de gemeente Stadskanaal wordt zaterdag gevierd. In de kleinere kernen treden Trf, Alex Vissering, Los Bomberos en Lucas en Gea op. En geen bezoeker die ook maar iets hoeft te missen.
Alle optredens zijn namelijk zodanig gepland dat toeschouwers in de auto met een speciale bus of zelf op de fiets van het ene naar het andere kunnen gaan. Trf begint om 11.00 uur in de hervormde kerk in Mussel, Vissering om 13.00 uur aan de Veenhofsweg in Alteveer. Los Bomberos treedt vanaf 14.15 uur in de Schuur van Bert in Onstwedde op en Lucas en Gea zingen hun eerste lied om 16.00 uur in de passantenhaven in Musselkanaal. Daarbij zal in iedere plaats het shantykoor De Roergangers de bezoekers verwelkomen en warm maken voor de optredens.
Enkele maanden geleden werd de 40ste verjaardag van de gemeente gevierd in de hoofdkern Stadskanaal, nu zijn dus de kleinere dorpen aan de beurt. De gemeente hoopt op veel bezoekers. De kersverse burgemeester Baukje Galama zal het goede voorbeeld geven. Zij zal stilletjes, niet officieel, de optredens beluisteren. "Het wordt mijn eerste kennismaking met deze dorpen. Ik verheug me op de optredens."
Het zal een heel nieuwe ervaring worden voor Galama, want op Vlieland - haar vorige werkplaats - was er slechts n kern. "Met veel natuur en zomerhuisjes eromheen, dat wel."

Meer info over het feest op www.stadskanaal.nl.

Deze pagina is bijgewerkt op