Pekelder Streekblad op het web

Cultuur in drievoud

Programma rond Arnold Veeman in Scheemda

Drie vormen van cultuur in n, zondagmiddag in de Scheemder kerk anno 1515: muziek, proza en kunst. Het hoofdgerecht bestaat uit: Arnold Veeman, Hanne van der Werff, Jan Siebo Uffen, Maria Madelon van Velthoven. Het toetje luistert naar Ralph Eisses.

SCHEEMDA - De basis van dit evenement is het concert van Arnold Veeman met zijn programma heet ‘Eerappelblopud en aander Grunneger kleuren. Het omvat vele liederen, enkele gedichten en een verhaal waarin Groningers worden gekleurd. De componist/zanger wordt hierbij ondersteund door Nanne van der Werff en Jan Siebo Uffen. Laatstgenoemde heeft onlangs een nieuw boek geschreven, getiteld 'Blui', dat gaat over zijn heftige studentenleven (‘t Jonkvolk in ‘t bouk het t vuur in d’hakken en wordt hinneweer slingerd tussen wil en verdrait). Het eerste exemplaar van deze nieuwe roman zal, als intermezzo tijdens het concert van Veeman, worden aangeboden aan het College van de gemeente Oldambt, waarna Uffen ook iets uit zijn nieuwe boek zal voordragen. Het kleurrijke kaft van de roman is ontworpen door de kunstenares Maria Madelon van Velthoven. Zij exposeert vr en n het concert haar ‘onlogische en verwarrende’ schilderijen van ondermeer Groninger kerken in de middeleeuwse toren naast de Scheemder kerk anno 1515. Het meest recente ambachtelijke kunstwerk dat gexposeerd gaat worden is zeer waarschijnlijk een schilderij van de Scheemder toren, aan welk schilderij nu nog hard gewerkt wordt.
Na afloop van het concert is er een naborrel in het horecabedrijf Onder de Toorn. Daar kunnen belangstellenden het nieuwe boek van Uffen inzien, maar ook genieten van de liederen van de Winschoter troubadour Ralph Eisses. Het concert begint om drie uur. Kaarten zijn te koop bij C1000 in Scheemda, of aan te vragen via de website: www.kerkscheemda1515.nl.

terug naar Arnold Veeman

Deze pagina is bijgewerkt op