Dagblad van het Noorden op het web

‘Ik hoop dat mensen de liedjes begrijpen’

VRAAG & ANTWOORD
ERWIN DE VRIES

Gaat de nieuwe cd Leef t Leven puur over jou?
“Ha ha... Alles gaat over mij. ‘t Is mijn referentiekader. Sommige liedjes zijn autobiografisch. De vrijheidsbeleving staat centraal in de liedjes. Mensen kunnen zichzelf zijn. Hebben een mening. Onze samenleving is er eentje van regeltjes. Iedereen let op elkaar. Het idee leeft dat er nu meer regels zijn. Dat we meer aan banden worden gelegd. Maar ik maak ook zijsprongetjes hoor. Ik heb een lied over het Emergobos (tussen Pekela's en Meeden - red.), de wind en mijn dochter Isis Annalief.

Wanneer is de cd opgenomen?
“Het is gefaseerd opgenomen. Begin dit jaar zijn we begonnen. Af en toe hebben we een paar dagen gepakt. De cd is weer opgenomen in de Silvox Studio. Op Leef t Leven staan veertien nummers.”

Waarom is de cd-presentatie in cultureel centrum vanBeresteyn in Veendam?
“Dat is een mooi theater. Akoestisch gezien is het een hartstikke goed theater. De bezoekers hebben allemaal een zitplaats. Bovendien ligt Veendam centraal. Veel mensen die mijn muziek leuk vinden, komen uit Oost-Groningen en van het Hogeland. Maar ook steeds meer fans wonen rondom de stad Groningen. De laatste tijd treed ik ook veel op in Drenthe. Dus vandaar Veendam.”

Wat verwacht je van de nieuwe cd?
“Ik heb geen verwachtingen, wel hoop. Je doet je ding waarvan jij denkt dat het goed is om te doen. Ik hoop dat de mensen de liedjes zullen begrijpen.”

Je gaat begin volgend jaar weer een theatertour doen. Spelen de liedjes van de nieuwe cd daarin een grote rol?
“De nieuwe cd komt zeker terug in de theatertour. In de aanloop naar deze tour doe ik nog veel leuke dingen.”

Zoals?
“Kleine optredens. Die zijn leuk om te doen. Afgelopen zaterdag speelden we in Erica. Dan denk je dat het met veertig bezoekers mooi zou zijn, maar zit de zaal gewoon vol. Het was heel gezellig. Deze maand treed ik nog op in Den Andel. Dat is op zaterdag 22 oktober. Op zaterdag 29 oktober sta ik in Bedum en een dag later speel ik in Bad Nieuweschans.

terug naar Erwin de Vries

Deze pagina is bijgewerkt op