Dagblad van het Noorden op het web

Grunneger kerst-cd van zangeres/buikdanseres

Groningen Sneeuw en ijs zijn nog ver weg. Toch verkeert de Grunneger singer/songwriter en buikdansdocent Tineke Rouw al een tijdje af en toe in winterse sferen. Zij werkt aan een mini kerst-cd. Het streven is zes eigen nummers op te nemen. Het schijfje zou in oktober moeten uitkomen.
Twee liedjes van de cd heeft de in Overschild geboren en getogen Rouw al eerder voor publiek ten gehore gebracht: Sikkom kerst en De geuren van dizze moanden. "Het tweede nummer is ge´nspireerd door de oliebollenlucht en de dennenbomengeur die je in de dagen rond Kerstmis overal ruikt", zegt Rouw. Op haar nieuwste cd belandt ook een liedje dat zij heeft geschreven voor haar overleden moeder. De kerstdagen zijn, zo stelt Rouw, immers een periode van rust en bezinning. Vast staat verder dat een slaapliedje een plekje op het schijfje krijgt.
Aan twee nummers wordt nog hard gewerkt. Rouw heeft bijvoorbeeld een winterblues geschreven. "Maar daar moet ik nog een mooie bluesmelodie bij zien te vinden. Wanneer dat lukt, vind ik dat dit liedje ook een plaats verdient op de kerst-cd. Of er een videoclip bij het album komt? Ik weet niet of dat mogelijk is, maar ik zou het wel graag willen."
Wilde toekomstplannen heeft Rouw niet. Zij zou de komende jaren alleen graag wat vaker met haar gitaar het podium willen bestijgen om Grunneger luisterliedjes te zingen. "Vijf of zes optredens per maand zou een mooi aantal zijn. Ik vind het heerlijk voor publiek te spelen en te zingen", zegt zij. Veel meer optredens kan Rouw ook niet geven. Daarvoor heeft zij het te druk met haar andere passie: buikdansen en haar populaire buikdansschool.
De kerst-cd wordt de tweede mini-cd van de Groningse. Ook heeft zij de afgelopen jaren drie singles uitgebracht waaronder Daans om de navvel. Een nummer waarvan de intrigerende clip met een regiment buikdanseressen op de Groninger Grote Markt nog geregeld te zien en te horen is op de regionale tv. Haar laatste single Doe en ik - ge´nspireerd door wereldzanger Cheb Khaleb - verscheen september vorig jaar.
De eerste cd Op weg noar die maakte Rouw in samenwerking multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Groninger en exotische invloeden versmelten in haar muziek: "Ik combineer mijn passies: oosterse buikdans en Groninger liedjes." Meer informatie is te vinden op www.tinekerouw.nl. Ook zijn op YouTube video's van haar te zien.

terug naar Tineke Rouw

Deze pagina is bijgewerkt op