Dagblad van het Noorden op het web

Herstellen en dan weer zingen, uit volle borst

Ter Apel In het openluchttheater De Barkhoorn in Sellingen zaten de toeschouwers zaterdagavond op hem te wachten: Alex Vissering kwam echter niet. Ziek, zo werd gezegd. Naar nu blijkt, was er niet sprake van zomaar een griepje. Vissering had een hartinfarct gehad.
Afgelopen donderdag kreeg hij die, thuis in Ter Apel. “Hij had last van de borst, maar dacht er verder niet bij na”, vertelt echtgenote Marijke. “De volgende dag is hij toch maar naar de dokter gegaan en die constateerde een infarct. Hij is meteen per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht.”
Daar werd de 57-jarige Vissering twee keer gedotterd. Een kransslagader bleek te zijn dichtgeslibd. Daar lag hij, uitgeteld op bed. Rugklachten plaagden hem ooit wel eens, maar maakten zelden of nooit dat hij moest strepen in zijn agenda. In zijn overvolle agenda, want Vissering is een drukbezet man: zijn werk voor het waterschap Hunze en Aa's, zijn presenteerwerk voor RTV Noord, zijn vele optredens als zanger van Groningse en Engelse liedjes, als bard in de traditie van de door hem zo bewonderde Cornelis Vreeswijk.
Maar door dat infarct moet hij wel gaan strepen. Zo ging dat optreden in Sellingen zaterdag niet door.
“Gelukkig staan er voor de komende tijd niet veel optredens gepland, we hebben vakantie”, vertelt Marijke. “Hij kan dus mooi thuis bijkomen en herstellen. Daarna gaat hij zeker weer de dingen doen waar hij zoveel plezier in heeft, zingen, presenteren. Misschien doet hij het iets kalmer aan, maar hij heeft er zoveel lol in, stress leveren die bezigheden hem niet op.”
De bard Alex Vissering zingt de komende herfst dus weer, uit volle borst.

terug naar Alex Vissering

Deze pagina is bijgewerkt op