Dagblad van het Noorden op het web

‘Nu toch wel nieuwsgierig
naar mijn vader’

VRAAG & ANTWOORD
ARNOLD VEEMAN

Waarom ga je naar Suriname?
“Het is vanwege een documentaire die Piet Hein van der Hoek over mij maakt. Hij heeft ook al eens een documentaire gemaakt over Rutger Kopland. Piet Hein werkt al drie jaar aan deze documentaire en hij wil hem dit jaar afmaken. Na deze reis kan hij gaan monteren.”
Spannend! Was je al eens eerder in Suriname geweest?
“Nee, nog nooit. Mensen verbazen zich daar wel eens over. Mijn vader was Surinamer, maar door wat mijn moeder over hem heeft verteld, had ik geen behoefte om iets meer te weten te komen over mijn Surinaamse achtergrond. Inmiddels weet ik nu dingen die een ander licht op hem werpen. Daardoor ben ik nu nieuwsgierig geworden.”
Wat ga je doen?
“Ik ga onder anderen mijn tante opzoeken, een zus van mijn vader. Zij heeft hem natuurlijk heel goed gekend. Maar er woont nog veel meer familie daar, die ik ga opzoeken. Ik blijk ook een halfzusje en een halfbroertje te hebben.”
Plak je er geen weekje vakantie aan vast?
“Daar heb ik wel over gedacht, maar toch besloten om dat niet te doen. Ik wil eerst weten hoe het voor me is om in Suriname te zijn. Ik ben toch wel een beetje zenuwachtig hierover. Misschien bevalt het me wel helemaal niet. En als het wel bevalt, dan kan ik altijd nog eens daarheen gaan voor vakantie.”

terug naar Arnold Veeman

Deze pagina is bijgewerkt op