HS-Krant op het web

Sim Noordhof uit Hoogezand schrijft protestlied tegen aardschokken

HOOGEZAND – Tekstschrijver Sim Noordhof uit Hoogezand heeft een protestlied tegen de aardschokken geschreven: ‘Wie binnen t zat’.

Een samenwerkingsverband van tien noordelijke muzikale kopstukken nam het nummer vorige week op. Dit gebeurde in de studio van Mark Pepping in Eelde-Paterswolde. Pepping nam ook het volledige arrangement voor zijn rekening. “Hij heeft een wereldprestatie geleverd”, vindt Noordhof, die Pepping ooit als stagiair onder zijn hoede had. “Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe hij dit in zon korte tijd heeft kunnen realiseren.”

Artiesten

Het lied wordt gezongen door de artiesten Wia Buze, Tineke Rouw, Agnes Woltjer, Bob Heidema, Henk Drent, Eltje Doddema, Sim Noordhof, Rieks Schuring en Rieks Folgerts, aangevuld met voormalig Tweede Kamerlid en huidig burgemeester van Westerveld Riekus Jager.

Grunnegers zijn het zat

Noordhof: “Met dit lied willen we de mensen in het getroffen gebied een hart onder de riem steken. Met een Nederlandse vertaling als bijlage proberen we de betreffende politici in Den Haag ervan te overtuigen dat de Grunnegers ‘het zat zijn’.”

Marc Jansen
terug naar Sim Noordhof

Deze pagina is bijgewerkt op