Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Drumband Gruno-Poorters
vierde haar overwinning

(Van een onzer verslaggevers)

Ter gelegenheid van het door de Drumband Gruno-Poorters behaalde Nederlandse Kampioenschap, werd gisteravond in Centrum Noord aan de Moesstraat in Groningen flink feest gevierd door de Grunopoorters en hun aanhang.
Naast het eigenlijke feestprogramma kwamen veel vertegenwoordigers van allerlei verenigingen en instanties de ampioensdrumband feliciteren met het behaalde succes. Op de Esserberg haalde de groep zowel de eerste prijs voor het verplichte gedeelte als voor de show. Dit leidde ertoe dat aan het eind van het jaar de band op een KNF-concours met 't hoogste puntenaantal van alle deelnemers uit de bus kwam en zich tweemaal Nederlands kampioen mocht noemen.
Wethouder J. J. van Zanten van Sport en Recreatie moest gisteravond behalve zijn felicitaties aan de drumband en voorzitter A. Möller nog even kwijt dat de Gruno-Poorters zich niet al te bezorgd hoefden te maken over de aangevraagde financiële steun van de gemeente. „Al zit de gemeente Groningen op financieel gebied niet zo geweldig goed, voor deze subsidie zullen de Gruno-Poorters toch in aanmerking moeten komen”.
Een andere blijde boodschap werd de drumband overgebracht door de heer G. H. Sampon van de Vereniging voor Volksvermaken in Groningen. De stad Alkmaar, die deze zomer haar 400-jarig ontzet viert, wil voor dit feest afvaardigingen uitnodigen van steden, die ook hun ontzetfeesten vierden of zullen vieren. De GrunoPoorters zullen op dit feest namens Groningen acte de présence geven.
Behalve een optreden van de Gruno-Poorters stond gisteravond het Ensemble De Tuinschaer op het programma. Onder leiding van Harm Jan Tuin bracht het gezelschap, bestaande uit Be Dijkmeyer, Joop Wolkers, Hans Frijling en Jeanette Hamminga, een aantal schetsjes en liedjes ten tonele.

terug naar De Tuinschaer

Deze pagina is bijgewerkt op