Nieuwsblad
van het noorden

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Initiatief van Radio Noord

Grunneger Laidjes Festival
in de Menterne, Muntendam

Radio Noord gaat een Grunneger Laidjes Festival organiseren. Dit gebeurt op donderdag 27 september in het dorpscentrum de Menterne als onderdeel van de culturele week in Muntendam.
De redactie van het Groninger programma van Radio Noord begon dit voorjaar Groninger musici uit te nodigen om in de studio aan het Martinikerkhof in Groningen Groninger versjes op te nemen. Ook werden oude bekende Groninger versjes opnieuw bewerkt en op de band gezet. Het enthousiasme van de groepen om in het Gronings te zingen kwam vooral omdat zij Groninger versjes wel in hun repertoire hebben, maar hiermee niet bij hun platen maatschappijen terecht kunnen.
Radio Noord gaat van dit eerste Grunneger Laidjes Festival radio-opnamen maken en deze zullen in het Groninger programma op de zaterdagochtend worden uitgezonden.
Aan het festival doen tien Groninger groepen/solisten mee, die elk vier liedjes zullen zingen. Twee ervan moeten nieuw zijn. Deze zullen door een jury naar inhoud en naar het Gronings worden beoordeeld. De deelnemers zijn: het Sneeuwbaltrio, Quintus, Ciska en de Reinaldo's, Ellen en de Moodmakers, Hans Frijling, The Music Men, Lianne Abeln, The Rockets, het duo Johan en Henk en Henk Wijngaard.

terug naar Grunneger Laidjes Festival

Deze pagina is bijgewerkt op