Groninger Dagblad

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

Eerste Tuutjefloiters-festival
in 't Kielzog

HOOGEZAND - Na een stormachtige carrière van tien jaar namen de Tuutjefloiters vorig jaar afscheid van het podium. Als herinnering schonken zij hun naam aan een jaarlijks terugkerend Gronings festival. Voor de eerste maal wordt in 't Kielzog het Tuutjefloiters-festival gehouden. Het festijn vindt plaats op zaterdag 11 februari.
Een keur van regionale artiesten staat op het programma. Uit Nieuwe Pekela komt het Christelijk Mannenkoor Albatros, één van de oudste mannenkoren uit Groningen. De circa zestig leden komen 'van Drente tot Dollard tou'. Voor het festival verzorgt het koor een speciaal Gronings repertoire met onder meer liederen van Ede Staal en An Kuiper. Het vocale mannenkwartet Sequens zingt een serie Engelse volksliedjes, vertaald door Kees Visscher, en brengt een Gronings drama, geschreven door Jan Boer. Veendammer Alex Staal improviseert achter de vleugel op melodieën van de Tuutjefloiters in de stijl van Bach tot de Beatles.

Solocarrière
Ex-Tuutjefloiter Fransien Kuiper werkt aan een solocarrière. Haar CD 'Buusdouk der bie' kwam onlangs uit. Ze zal naast parodieën op smartlappen ook spottend-vrolijke liedjes brengen. Het operettekoor Pro Burletta uit Hoogezand zingt een aantal 'highlights' uit de Groninger operette De Lindenborg. Schrijver Kees Visscher sluit met zijn bijdrage aan op het optreden van Pro Burletta. Hij draagt een vrolijke satire voor met een link naar De Lindenborg.
Het komisch trio Barreld, Luppo en Regina uit Hoogezand zorgt voor een kwasi-Gronings intermezzo in het programma. Gespecialiseerd in flauwekul met een serieuze ondertoon willen ze nog wel eens een enkele misstand aan de kaak stellen. Speciaal voor het festival en ter gelegenheid van vijftig jaar bevrijding, schreef ex-Tuutjefloiter An Kuiper een lied. Wie het zingt en hoe het uitgevoerd wordt, zal op die avond duidelijk worden.
Bé Bekkering presenteert het festival. De avond begint om 20.00 uur.

terug naar Tuutjefloiters-festival

Deze pagina is bijgewerkt op