CROMBACHER

MUZIKANTEN


De Crombacher Muzikanten uit Kerkrade ontstonden rond 1960 toen er binnen de plaatselijke Harmonie Ste. Marie behoefte was om met een aantal muzikanten de jaarlijkse tentfeesten op te luisteren. De muzikale vriendenclub varieert in bezetting en kan op die manier traditionele, stemmings- en dansmuziek maken. Soms spelen ze zelfs big band-muziek. Ook medleys met Limburgse teksten behoren tot het vaste repertoire.
Hoewel de muzikanten zich niet richten op één genre werd er toch af en toe deelgenomen aan muziekwedstrijden. Zo werden de Crombacher Muzikanten onder meer in 2004 uitgeroepen tot beste Boheemse blaaskapel en winnaar in de Super-Topklasse van het 31ste Internationaal Blaaskapellen-concours in 2006.
Crombacher Nederlands kampioen Topklasse 2004 Crombacher beste boheemse blaaskapel van Europa 2004 De muzikanten zijn: op trompet en flügelhorn, Marcel Jungen, Wiel Essers, Bjorn Brouns, Dion Strufer, Ralph Cox en May Essers; op tenorhorn en bariton, Peter Coenen, Frank van den Heuvel, May Schaeks en Peter Jungen; op klarinet en saxofoon, Al Jaminon, Tijn van der Zwet, Aline Jaminon, Chantal Cox, Peter Erkens en Cor Rienties; Bass Bb en basgitaar, Leon Lurken en Wim Bodelier; slagwerk, Ad Hamers, Wim Bodelier en Marcel Mouhlen; zang, Marcel Jungen, Dion Strufer, Wiel Essers en Al Jaminon.
Alle muzikanten zijn lid van de harmonie Ste. Marie en staan onder leiding van Wiel Essers. Eerder was Jo Haan de dirigent
In 1984 begeleidde de blaaskapel Weerwaas tijdens het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer bij het lied Iech hod van 't leëve dat op de derde plaats eindigde.
Samen met de Hotvollee wonnen de muzikanten in 1994 met Vuur jek tse ziee zunt vier tse loees de Kirchröadsjer Sjlajerparade.


CROMBACHER MUZIKANTEN op INTERNET:

De CROMBACHER MUZIKANTEN hebben een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD's:

"Traoteman" (1993)
"Moeziek oes 't hats" (Tyrolis DAB CD 325021, 1998)

Deze pagina is bijgewerkt op