REVUEGEZELSCHAP

DE FLARUSSEN


Op 3 maart 1916 werd de Sociėteit De Flarussen opgericht in Blerick. Het doel van de sociėteit was om het gezellige leven te bevorderen door het organiseren van concerten, bals, wedstrijjden en dergelijke.
Tot het midden van de jaren '50 werden er revues en operettes opgevoerd. Succesproducties waren ondermeer Oome Baerke geit op reis in het Bliėricks vertaald door Sef Cornet en de Vlaamse operettes De vergölde Nachtegaal en De blinde Nachtegaal. De revues vormden het jaarlijks hoogtepunt. Daarin vormden het duo Klets en Zwets een belangrijk onderdeel omdat het duo de Blerickse actualiteit op de hak nam.
Ook Nol Peters was lid van het gezelschap.
Eind 1974 besloot de Sociėteit De Flarussen zichzelf op te heffen. De opkomst van de televisie en het gebrek aan 'vers jong bloed' was hier debet aan.
Maar op 25 februari 2010 besloten Willem Gerats, John Janssen en Joep Dückers De Flarussen weer nieuw leven in te blazen. Sindsdien wordt er weer vrijwel jaarlijks een revue opgevoerd. Het waren de volgende producties Ut Plein, Wae? jao hae!, Straks bisse weer wie niej!, Tatįį, tatįį!, Kom mei!, Bōch en Bikke en Un gooie zaak?.
Schrijvers zijn Wil Coopmans, Peter Jansen, Marc Peters en Rien Meijer. De spelers zijn Harold Baur, Marian Berben, Nico Meerts, Imke Caris, Amanda Crombag, Lonneke van Doorn, Sef van Doorn, Ruud Geeraets, Ivo Haanen, Peter Haanen, Annet Hermans, Bart van Heugten, Ingrid van Heyster, Herman Houkes, Wim Janssen, John Janssen, Piet Jeurissen, Christa Jeurissen, Lonneke van der Koelen, Ellen Stikkelbroeck, Resy Wolters, Graatje Peeters, Annet Peeters, Lisa Peters, Marieke Verkoeijen en Jan Wilmer. Verder is een groot aantal grimeurs, decorbouwers en andere ondersteuners aanwezig om de voorstellingen mogelijk te maken. Het begeleidend orkest bestaat uit Louise van den Brand, Wim Daemen, Andre Benders, Huub Jessen, Wiel Vervoort, Herm Jessen, Mathieu Peeters, Frank Smits, Jeroen Buskes en Jack Theunissen. De regie is in handen van Paula Nelissen en Carla Nijzink.


FLARUSSEN op INTERNET

De FLARUSSEN hebben een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op