HERRIEMENIE

MISERABEL


De Herriemenie Miserabel uit Heerlen is een zaate herremenie die in 1979 is opgericht. Het orkest zingt ook liedjes in het Limburgs zoals Koffie mit proemevla, op tekst van saxofonist Wim Kleine.
Dirigent is Roel van Wijk. Andere leden zijn Rob van Grinsven (tenorsaxofoon), René Storcken (tenorsaxofoon), Jan Thissen (sopraansaxofoon), Ernest Peters (altsaxofoon), David Yeates (klarinet en saxofoon), Paul Huisman (bas), Bart Huynen (tuba), Paul Nelissen (tuba), Renée de Santy (bombardon), Mat Munstermann (tuba), Joep van Wijk (trombone), Carol Lebens (trombone), Prosper Henssen (trombone), José Rompelberg (trombone), Guus Jansen (trompet), Loek Gerets (trompet), Martin Gerards (trompet), Robert Geensen (trompet), Tom Hansen (trompet), Jean Dolhain (slagwerk), René van der Venne (slagwerk), Jan Franssen (slagwerk), Remko (grote trom) en Wiel Huurdeman (vaandeldrager).
In 2015 veroverde Miserabel een tweede plaats op het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met Wat neet is.... De tekst en muziek van het lied werden geschreven door Bart Storcken en Emil Szarkowicz.
Met het lied Wat is dat lekker! bereikte het orkest de derde plaats op het LVK 2017. Bart Storcken en Emil Szarkowicz die het lied hadden geschreven zongen zelf ook mee.
De herriemenie won met het lied Jabadabai! de liedjeswedstrijd in Heerlen en drong er ook mee door tot de finale van het LVK 2019. Het lied werd samen gezongen met Bart en Emil.
Met Poppekas drong Miserabel door tot de finale van het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer in 2020.


MISERABEL op INTERNET

MISERABEL heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

Single samen met John Tana

"Daan kom iech mer aon" (2023)

CD's

"Hood, Sjtek en Sjtieve Kraag" (Miserabel 201193, 1993)
"Leem en zand... een lied uit het leven" (1996)
"Miserabel plays Chostakovitch" (2003)
"Champignons du Monde" (2001)
"Van de straot" (LN Records, 2012)

CD samen met anderen

"Sjiengeleboem" deel 1 (Starlet STCD 990810-2, 1999)
"Vastelaovend in Limburg, deil 4" (Marlstone CDL 1553, 2015)

Deze pagina is bijgewerkt op