SJPRINGLAEVEND


Sjpringlaevend bestond oorspronkelijk uit Dwayne Horbag uit Gulpen en Femke Philippens uit Simpelveld. Ze zijn allebei leerling op het Sophianum College.
In 2016 bereikte het tweetal een plaats in de finale van CMC Alaif in de categorie Covers met Viva Limburgia en een plaats in de categorie Beste Vastelaovend Videoclip met het lied Zing, sjpring en lach.
Het duo behaalde op het Parksjtad Leedjeskonkoer 2016 de derde plaats bij de junioren met Zing, sjpring en laach. Het tweetal veroverde bovendien de derde plaats op het Tiener Vastelaovend Konkoer 2016 met het lied dat door Dwayne zelf werd geschreven.
In 2017 won het duo het Parksjtad Leedjeskonkoer met het lied Mit vastelaovend waed Limburg herboren. Daarmee bereikte het tweetal bovendien de finale van CMC Alaif 2017 in de categorie originele liedjes.
In 2018 drong het tweetal door tot de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met het lied Noe of nooit.
Met het lied Mit vastelaovend waed Limburg herboren behaalde het duo in 2018 de tweede plaats op het Parksjtad Leedjeskonkoer.
In dat jaar besloot Femke Philippens te stoppen. In samenwerking met Henk Hover van het L1-programma Plat-eweg werd een opvolgster gezocht. Uiteindelijk werd Sianne Vissers als opvolgster gekozen.
Met Zoelang ver nog besjtoon! drongen het tweetal door tot de finale van CMC Alaif in de categorie Origineel.


SJPRINGLAEVEND op INTERNET

SJPRINGLAEVEND heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD's

"Door tot de nach" (Marlstone CDL 1721, 2017)
"Veur gein goud" (Marlstone CDL 1912, 2019)

CD's samen met anderen

"Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei, deel 25" (4-cd - Marlstone CDL 1801, 2018)
"Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei, deil 26" (4-cd - Marlstone CDL 1901, 2019)

Deze pagina is bijgewerkt op