SUZAN SEEGERS


Suzan (Margaretha Reinier) Seegers (13 november 1980, Sittard) is zangeres, actrice en presentatrice. Ze groeide op in Melick en was al jong muzikaal actief. Ze speelde blok- en dwarsfluit. Enkele keren behaalde ze de eerste prijs op het Brabants Kindersongfestival.
Op haar zestiende combineerde ze de Havo en de vooropleiding van het Conservatorium te Maastricht met als hoofdvak klassieke zang. In 2004 studeerde ze af in de richting Muziektheater aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.
In 2008 presenteerde Suzan Seegers het programma Sterk in Werk bij TVLimburg.
Seegers was een van de finalisten in de televisieserie Op zoek naar Evita. In 2008 en 2009 speelde ze in de musical Les Misérables.
Voor haar rol van Kleine Eefje in de musical Urinetown ontving zij in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. Op de Limburgse avond van Teun Ten Top zong ze liedjes van Toon Hermans in het Limburgs.
In 2010 startte ze een theatertournee met haar solovoorstelling Suus. Ze wordt daarbij muzikaal bijgestaan door Mark van den Beemt op piano.
Haar debuut-cd kwam tot stand in samenwerking met Gé Reinders.
In 2015 speelde Suzan Seegers mee in El Rey, de opera over de Roermondse politicus Jos van Rey. Frans Pollux schreef de teksten voor deze opera.


SUZAN SEEGERS en de PERS:

in 2011:

Ziek en toch van de partij
Seegers met Suus in Theater

in 2014:

Gé Reinders en Syb van der Ploeg slechten taalbarières met gemak

in 2016:

Solo

SUZAN SEEGERS op INTERNET:

SUZAN SEEGERS heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD:

"Suus" (2012)

CD samen met anderen:

"Ramses Shaffy Leef!" (Universal Music 2013)

Deze pagina is bijgewerkt op